Fire mænd er anholdt efter eksplosion i Nordirland

Heldigvis mistede ingen livet i en bilbombe i Londonderry, melder politiet. Én gruppering undersøges.

Internationalt

Politiet i Nordirland har anholdt yderligere to mænd på 34 og 42 år, efter at en bilbombe lørdag eksploderede udenfor et retslokale i byen Londonderry.

Tidligere søndag meldte politiet ud, at to personer, der begge var i tyverne var blevet anholdt, dermed er fire personer anholdt i sagen.

Det er nu ved at blive undersøgt, hvorvidt de to mænd, der begge er i tyverne, har tilknytning til gruppen 'New IRA', lyder meldingen fra myndighederne.

De to mænd blev pågrebet flere timer efter eksplosionen, der fandt sted på Bishop Street.

»Heldigvis var der ikke nogen, der blev dræbt, men det var tydeligvis et forsøg på at dræbe folk her i lokalsamfundet«, siger Mark Hamilton, der er assisterende politikommissær.

Han tilføjer, at hovedfokus ligger i efterforskningen af gruppen 'New IRA'. Det er en udbrydergruppe fra Den Irske Undergrundshær (IRA).

Londonderry er historisk set en by, der har været plaget af uro i forbindelse med striden i Nordirland. Striden bunder i en dyb konflikt mellem protestanter og katolikker.

På begge sider har der været oprørsgrupper, men IRA var den mest kendte blandt katolikkerne. Gruppen er nedlagt, men udbrydergrupper har fortsat volden.

Eksplosion kommer på et tidspunkt, hvor politiet både i Nordirland og Irland, der er medlem af EU, har advaret om, at briternes exit fra EU kan skabe problemer.

De frygter, at en hård grænse mellem de to lande kan resultere i optøjer.

Flere politikere har været ude og fordømme episoden blandt andre fra partiet Sinn Fein, der var den politiske gren af den irske undergrundshær, IRA.

»Skam jer. Skam jer og stop«, siger Mary Lou McDonald, der er leder af Sinn Fein.

Patruljerende betjente spottede lørdag aften den mistænkelige bil omkring klokken 19.55 lokal tid. Få minutter senere modtog politiet en advarsel om, at bilen var blevet efterladt på stedet.

»Vi rykkede med det samme og begyndte at evakuere folk i de nærliggende bygninger inklusiv omkring 100 hotelgæster«, lød det tidligere søndag fra Mark Hamilton.

Derudover blev flere beboere evakueret blandt andet flere børn, der var i en kirke for unge i nærheden.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce