Politiet på plads i Londonderry.
Foto: Clodagh Kilcoyne/Ritzau Scanpix

Politiet på plads i Londonderry.

Internationalt

Flere bilbomber sætter politiet på arbejde i Londonderry

I en tale fordømmer premierminister May en bilbombe, der lørdag eksploderede i den nordirske by Londonderry.

Internationalt

Det nordirske politi udførte mandag en kontrolleret eksplosion i et køretøj, der var blevet kapret af maskerede mænd i Londonderry.

Derudover blev også en anden efterladt varevogn undersøgt. Begge episoder finder sted bare to dage efter, at en bilbombe eksploderede i byen.

Fra den første varevogn lød der et stort brag og sort røg steg op, da eksplosionen fandt sted med myndighederne som vidner.

Bilen blev angiveligt kapret af tre maskerede mænd, som smed et objekt ind bag, før de efterlod den på en beboelsesgade.

Senere samme dag blev en postbil stjålet af fire maskerede mænd. En af dem menes at have haft en pistol. Flere boliger i området blev spærret af, da bilen blev undersøgt.

Episoderne finder sted, efter at der lørdag eksploderede en bilbombe udenfor et retslokale i byen på Bishop Street. Flere blev også her evakueret, men ingen kom til skade.

Politiet er ved at undersøge, hvorvidt eksplosionen havde tilknytning til gruppen 'New IRA'. Det er en udbrydergruppe til Den Irske Undergrundshær (IRA).

Storbritanniens premierminister, Theresa May, har tidligere mandag fordømt angrebet i en tale foran parlamentsmedlemmerne.

»Jeg er sikker på, at hele huset (Underhuset, red.) vil slutte sig til mig og fordømme lørdagens angreb i Londonderry og anerkende modet hos det nordirske politi og lokalområdet«, siger hun.

Londonderry, der af katolikker og irere ofte bliver kaldt Derry, var centrum for meget voldelige uroligheder, der tidligere prægede Nordirland.

Urolighederne startede i 1960'erne og fandt sted frem til 1998, hvor en fredsaftale blev indgået og sluttede den væbnede konflikt.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce