Fuld passager omdirigerer russisk fly

Et russisk passagerfly på vej til Moskva ændrede kurs efter krav fra passager, som hurtigt blev anholdt.

Internationalt

Et russisk passagerfly på vej fra Sibirien til Moskva ændrede kurs efter krav fra en passager. Det oplyser Ruslands antiterrorkomité.

Passageren blev anholdt, efter at flyet var landet i en lufthavn ved den sibiriske by Khanty-Mansiysk. Nyhedsbureauet Tass skriver, at passageren, der øjensynligt kaprede flyet, var beruset.

Et større opbud af politi var til stede i lufthavnen, da flyet var landet, og der herskede i en periode tvivl om, hvorvidt passageren var bevæbnet. Der var også usikkerhed om, hvorvidt han havde fremsatte klare krav.

Ifax og andre russiske nyhedsbureauer skriver, at manden hamrede på døren til cockpittet og hævdede at være bevæbnet. Han skulle have stillet krav om at blive fløjet til Afghanistan.

En talsmand for Ruslands antiterrorkomité, Andrew Przhezdomsky, siger til den statslige tv-station Rossiya 24, at et stort opbud af politi og ambulancer kørte tæt på landingsbanen, hvor flyet var stoppet.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce