Protester mod Maduro fortsætter i Venezuela

Kort tid efter et kupforsøg på Venezuelas præsident er der igen borgere på gaden for at protestere.

Internationalt

Protester fortsætter mod præsident Nicolas Maduro i Venezuela, hvor borgere samledes mindst 30 steder til demonstrationer i Caracas, der er hovedstaden.

De fleste demonstrationer har fundet sted i mere dårligt stillede bydele, hvor demonstranter spærrede gader af og satte ild til affald. Det fortæller Social Conflict Observatory, der er en ikkestatslig organisation.

Sikkerhedsstyrkerne har flere steder brugt tåregas i forsøget på at sprede demonstranterne, lyder beretningen fra NGO'en, der arbejder med at observere socialrelaterede konflikter i landet.

Flere steder kom demonstranterne i karambolage med militæret.

»Ud med Maduro. Det var det, folk råbte. Det var frygteligt«, siger det 60-årige øjenvidne Dinora de Longa.

»Politiet skød, og det var tåregas alle steder. Jeg blev nødt til at sætte mine børnebørn ud på badeværelset«, siger kvinden, der bor i Los Mecedores-nabolaget.

Forsøgte at kuppe præsidenten

Demonstrationerne er muligvis blot en smagsprøve på den varslede protest, der skal finde sted onsdag mod præsidenten.

Mandagens protester finder sted under et døgn efter, at soldater fra nationalgarden mandag forsøgte at kuppe præsident Maduro. Kupforsøget mislykkedes dog, og 27 soldater blev anholdt.

Landets forsvarsminister meddelte sent mandag aften dansk tid, at de ansvarlige for 'mytteriet' vil få 'den fulde kraft af lovens lange arm at føle'.

Soldaterne angreb først en kontrolpost i hovedstaden. Her tog de fire soldater til fange og tog deres våben.

I en video opfordrede kupmagerne kort tid efter borgerne i Venezuela til at gå på gaden for at protestere. De lykkedes kupmagerne at samle flere demonstranter.

De satte ild til skraldecontainere og blokerede vejene, så politiet ikke kunne komme forbi.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce