Store eksplosioner rammer våbendepot i Yemens hovedstad

Et missilangreb har tilsyneladende ramt oprørskontrollerede våbendepoter i Sanaa.

Internationalt

To eksplosioner har ramt våbendepoter i Yemens hovedstad, Sanaa, tidligt onsdag morgen.

Det melder tv-stationen Al Arabiya ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er angiveligt tale om målsøgende missiler, der skulle have ramt militære mål.

Yemen har siden 2015 været plaget af borgerkrig mellem regeringen og houthierne, en shiamuslimsk oprørsbevægelse, der kontrollerer den vestlige del af landet - herunder hovedstaden Sanaa.

Der er ikke umiddelbart meldinger om tilskadekomne efter onsdagens missilangreb.

Angrebet i Sanaa kommer på trods af igangværende fredsforhandlinger mellem den saudiarabisk-støttede regering og houthierne.

Så sent som i december blev de stridende parter enige om en våbenhvile i den krigshærgede havneby Hodeida, der ligger vest for hovedstaden.

Ifølge FN anslås det, at 16.000 civile har mistet livet som følge af borgerkrigen. Dertil er mere end tre millioner internt fordrevne.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce