Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Arnd Wiegmann/Ritzau Scanpix
Foto: Arnd Wiegmann/Ritzau Scanpix

Det årlige Verdensøkonomiske Forum i Davos er i gang. Her ses musikere under åbningsceremonien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Milliardær i Davos frygter økonomisk nedsmeltning: Det minder om depressionen i 1930'erne

De fleste lande er dårligere forberedt på at håndtere økonomisk krise, end de var for ti år siden, mener IMF.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den Internationale Valutafond, IMF's, vicedirektør, David Lipton, siger i Davos på det årlige Verdensøkonomiske Forum, at han frygter en global økonomisk afmatning vil komme hurtigere end ventet.

Lipton siger til Reuters, at han ser flere risici - blandt andet spændinger i verdenshandlen og nye stramninger på de finansielle markeder.

Lipton fremhæver også, at hvis en økonomisk nedgang kommer, så er de fleste lande dårligere forberedt på at håndtere situationen, end de var for ti år siden.

Om den delvise nedlukning af den offentlige sektor i USA siger Lipton, at denne ikke har nogen særlig indvirkning på den globale økonomi indtil videre, men at påvirkningen vil blive større og større desto længere krisen i Washington varer.

IMF nedjusterede tidligere på ugen dens prognoser for den økonomiske vækst i år. Skønnet for den samlede verdensøkonomis vækst blev nedjusteret med 0,2 procentpoint - til 3,5 procent.

Nedjusteringen bunder især i mørke skyer over den europæiske økonomi.

Minder om depressionen i 1930'erne

Den 69-årige milliardær Ray Dalio, som leder den store investeringsfond Bridgewater, giver i Davos udtryk for dyb frygt over for den næste økonomiske afmatning i verdensøkonomien.

»Hvad der skræmmer mig mest på længere sigt er, at vi har begrænsninger på den monetære politik samtidig med, at politiske og sociale modsætninger og stridigheder er taget til«, siger Dalio, som tirsdag deltog i en af paneldebatterne i Davos.

Her sagde han ifølge den amerikanske tv-station CNBC, at han ser en række tendenser, der havde en slående lighed med udviklingen under depressionen i 1930'erne.

» Vi ser en række politiske udviklinger, som nu er tæt knyttet sammen med økonomiske udviklinger, sagde han og understregede over for CNBC, at han ser en 'betydelig risiko' for en amerikanske recession i 2020«.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden