Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Reuters Tv/Ritzau Scanpix
Foto: Reuters Tv/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britisk parlament siger nej til brexit uden aftale

Underhuset vil gerne have forslag om såkaldt bagstopper ved irsk grænse i brexitaftale ændret.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Underhuset i det britiske parlament stemmer for en hensigtserklæring om, at briterne ikke kan forlade EU uden en skilsmisseaftale.

318 stemmer for, mens 310 stemmer imod forslaget, der var stillet af den konservative parlamentsmedlem Caroline Spelman.

De folkevalgte parlamentarikere stemte tirsdag aften om syv ændringsforslag til planen for briternes vej ud af EU.

To ud af de syv forslag blev stemt igennem. Ud over Spelmans ændringsforslag blev også et forslag fra den konservative Graham Brady stemt igennem.

Han foreslog, at aftalen om den såkaldte bagstopper skiftes ud med "alternative foranstaltninger" for at undgå en såkaldt hård irsk grænse med kontrol.

Bagstopperen er tidligere blevet omtalt som et sikkerhedsnet, der skal sikre, at der ikke kommer en hård grænse mellem Irland og Nordirland.

En hård grænse vil blandt andet betyde, at der kommer kontrolposter mellem Irland og Nordirland, da de hver især vil være underlagt forskellige toldregler.

Tirsdagens ændringsforslag til en brexitaftale kommer i kølvandet på, at selv samme forsamling 15. januar stemte imod den brexitaftale, som premierminister Theresa May har forhandlet med EU.

Men med dagens afstemning sender parlamentet Theresa May tilbage til forhandlingsbordet i Bruxelles for at ændre på den aftale, der foreligger.

»Jeg er enig i, at vi ikke bør forlade EU uden en aftale«, siger May efter afstemningen i parlamentet.

Men at modsætte sig et såkaldt hårdt brexit uden en aftale, er ikke nok til at stoppe det, lyder det videre fra May.

Hun vil nu indlede samtaler i EU-regi, men det bliver ikke let, forsikrer May.

Et tredje forslag, der fik meget opmærksomhed op til afstemningen, handlede om at udskyde datoen for brexit. Det blev stillet af Yvette Cooper fra oppositionspartiet Labour.

Hvis ikke May kunne levere en aftale inden 26. februar, skal exit-datoen skydes med ni måneder, hed det. Men det blev stemt ned.

Efter planen forlader briterne EU 29. marts i år.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden