Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Toby Melville/Ritzau Scanpix
Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix

Debatten for eller imod Brexit er fortsat brandvarm i Storbritannien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britiske embedsmænd på overarbejde: Mays regering arbejder på toldunion med EU som nødløsning

I det britiske regeringsapparat bliver der gjort forberedelse til at forblive i toldunionen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britiske embedsmænd har sat et 'seriøst arbejde' i gang for at fastholde Storbritannien i en permanent toldunion med EU.

Det skriver avisen The Independent.

I det britiske regeringsapparat er der gjort forberedelse til at forblive i toldunionen, hedder det. Også selv om Storbritannien lige nu har kurs mod helt at falde ud af det europæiske samarbejde 29. marts.

Ifølge The Independent forsøger flere ministre at presse premierminister Theresa May til at acceptere, at hun skal opgive sin modstand mod toldunionen.

For så vil hun få mulighed for at få støtte fra medlemmer af oppositionspartiet Labour, siger en 'velplaceret' kilde i den britiske regering.

»Der er et seriøst arbejde i gang om toldunionen. Vi er nødt til at være forberedt, så vi er klar, hvis det politisk bevæger sig i den retning, siger kilden.

Labours leder, Jeremy Corbyn, går ind for, at Storbritannien forbliver i en toldunion med EU, når skilsmissen fra EU er en realitet.

Det har May hidtil modsat sig. Hun mener, at det vil blokere for, at briterne på egen hånd kan indgå handelsaftaler med andre dele af verden.

Britisk politik har været lammet af brexit-debatten. Det er endnu ikke lykkes May at sikre flertal for den skilsmisseaftale, hun har indgået med EU. Det skyldes blandt andet, at hun ikke har villet forhandle en aftale med oppositionen.

Hun har i stedet efter en afstemning i parlamentet i denne uge fået opbakning fra sit eget parti til at genforhandle den aftale med EU, hun selv tidligere omtalte som den eneste løsning.

May siger, hun vil have genåbnet den såkaldte bagstopper, der skal forhindre, at der opstår en hård grænse mellem Irland og den britiske provins Nordirland.

Hun er hårdt presset af en stor hårde kerne af nationalister i sit eget parti, der for enhver pris vil bryde med EU. Også gerne uden at man når en aftale med EU.

Der er denne hårde kerne, der har presset hende til at genforhandle med EU. De mener, at bagstopperen vil betyde, at Storbritannien fastholdes i toldunionen på ubestemt tid.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, har meddelt, at man ikke vil genåbne aftalen med briterne.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden