Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

EU-præsident Tusk siger, der er et sted i helvede for brexit-folk uden plan

EU-præsident Donald Tusk har mødtes med den irske premierminister i Bruxelles. Torsdag kommer May til byen.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

EU-præsident Donald Tusk er ude med riven efter de britiske fortalere for et brexit, der ikke havde en plan for, hvordan det skulle udføres i praksis.

»Jeg har spekuleret på, hvordan den særlige plads i helvedet ser ud for brexit-fortalerne uden en plan«, skriver Donald Tusk onsdag eftermiddag på sin Twitter-profil.

Udmeldingen fra Tusk kommer efter et møde med den irske premierminister, Leo Varadkar.

Nigel Farage, der stod i spidsen for kampagnen for, at Storbritannien skulle melde sig ud af EU, er ikke sen til at skyde tilbage mod Tusk.

»Efter brexit bliver vi fri for ikke-valgte, arrogante bøller som dig, og vi kommer til at styre vores eget land. Det lyder mere som himlen for mig«, skriver Farage på sin Twitter-profil direkte til Tusk.

Nigel Farage valgte efter brexitafstemningen at blive som medlem af Europa-Parlamentet og besluttede kort efter at forlade sin post som formand for partiet Ukip, der havde ført en hård kampagne for brexit.

Theresa May kommer til Bruxelles i morgen

Torsdag er det så Storbritanniens premierminister, Theresa May, der kommer til Bruxelles og skal mødes med EU-toppen.

Her skal hun forsøge at overtale EU-lederne til at genforhandle spørgsmålet om den irske grænse - den såkaldte bagstopper.

Den skal sikre, at der ikke opstår en 'hård grænse' mellem Nordirland og Irland.

Det er en nødløsning, der kun træder i kraft, hvis parterne ikke inden udløbet af en overgangsperiode er blevet enige om en anden permanent ordning.

I en supplerende pressemeddelelse siger Tusk, at EU's førsteprioritet er at garantere, at freden bliver bevaret.

»Der er ikke plads til spekulationer på det her område. EU er først og fremmest et fredsprojekt, og vi vil ikke gamble med freden«, siger han.

Som planen er nu, udtræder Storbritannien af EU 29. marts.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden