29-årig får 40 års fængsel for skudmassakre i Quebec i 2017

En fransk-canadisk mand, der i 2017 dræbte seks mænd, fortjener sin hårde straf, siger sagens dommer.

Internationalt

En tidligere canadisk universitetsstuderende blev fredag idømt 40 års fængsel for at have dræbt seks mænd, da de bad i en moské i Quebec i januar 2017.

Det skriver nyhedsbureauet AFP natten til lørdag dansk tid.

Den 29-årige fransk-canadier Alexandre Bissonnette erkendte sig i marts sidste år skyldig i seks overlagte drab og seks drabsforsøg.

Der skulle dog gå næsten to år, fra drabene fandt sted, til dommen faldt.

Flere end 50 mennesker befandt sig i Islamic Cultural Centre, da Bissonnette åbnede ild midt under aftenbønnen og dræbte seks mænd mellem 39 og 60 år.

Canadas premierminister, Justin Trudeau, kaldte skudmassakren i moskéen for et terrorangreb, men anklagemyndigheden tiltalte aldrig Bissonnette for terrorisme.

Anklagemyndigheden havde krævet 150 års fængsel til Bissonnette.

Ifølge dommeren i sagen, François Hout, vil det dog ud fra canadisk lovgivning være usædvanligt at dømme nogen til en straf, der går ud over en persons forventede levetid.

Alexandre Bissonnette fortjener dog en streng straf, understregede Hout under domsafsigelsen, der tog seks timer at læse op.

»Med dit had og din racisme har du ødelagt ofrenes liv og de pårørendes liv, dit liv og dine forældres liv. Den forbrydelse, du udførte, fortjener at få en hård straf«, lød det fra dommer François Hout.

Dommen indebærer desuden, at Bissonnette ikke vil kunne prøveløslades.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce