Kina opfordrer til fredelig dialog internt i Venezuela

Via fredelig dialog og politiske løsninger i Venezuela kan landet opnå langvarig fred, mener Kina.

Internationalt

Venezuelas anliggender bør håndteres af det venezuelanske folk og ikke af resten af verden.

Det mener Kina, der insisterer på, at en fredelig dialog og politiske løsninger i Venezuela er den 'eneste vej', der kan sikre langvarig fred i landet.

Det oplyser talsmand for landets udenrigsministerium Hua Chunying natten til lørdag dansk tid. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Kina er en tæt allieret med Venezuelas siddende præsident, Nicolás Maduro, og har tidligere udlånt milliarder af dollar til landet for at hjælpe med at understøtte hans kriseramte regime.

Venezuela befinder sig i øjeblikket i krise både økonomisk og politisk.

Kina har hjulet med lån og investeringer

Venezuelas præsident, Nicolás Maduro, sikrede sig en ny periode som præsident ved et valg i maj sidste år. Valget blev dog betragtet som udemokratisk i en lang række lande.

I januar trådte parlamentets formand, Juan Guaidó, så frem og udråbte sig som midlertidig præsident. Han er siden blevet anerkendt som fungerende præsident af blandt andet USA og flere EU-lande - herunder Danmark.

Kina mener, at 'Venezuelas anliggender bør håndteres af det venezuelanske folk under den gældende lovgivning via fredelig dialog politiske løsninger, udtaler Hua Chunying.

»Dette er den eneste vej, der kan sikre langvarig fred i landet«, tilføjer talsmanden.

Hua Chunying tilføjer dog, at 'Kina støtter bestræbelserne fra det internationale samfund'.

Kinas opbakning til det internationale samfunds indblanding står dog i kontrast til en udmelding, Kina kom med i slutningen af januar.

Da udtalte Hua Chunying på vegne af regeringen, at Kina 'er modstander af' lande, der forsøger at blande sig i Venezuelas anliggender.

I løbet af det seneste årti har Kina hjulpet Venezuela med 65 milliarder dollar til lån, kontanter og investeringer. Det svarer til cirka 428 milliarder kroner.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce