Palæstinenser anholdt for drab på israelsk kvinde

Israels FN-ambassadør beskylder Sikkerhedsrådet for at forholde sig tavst over for »terrorkultur«.

Internationalt

En palæstinenser er blevet anholdt i Ramallah for drabet på en ung israelsk kvinde. Hun blev fundet død torsdag aften i den sydlige del af Jerusalem.

Den 19-årige kvinde, Ori Ansbaher, blev begravet fredag i bosættelsen Tekoa.

Den mistænkte palæstinenser kommer fra brændpunktet Hebron på den israelsk besatte Vestbred.

De israelske myndigheder afviser at oplyse detaljer om drabet og anholdelsen. Tidligere israelske oplysninger om drabet er kommet fra topdiplomater og politikere - ikke politiet.

Israels FN-ambassadør, Danny Danon, beskylder FN's Sikkerhedsråd for at forholde sig tavst over for, hvad han kalder det palæstinensiske selvstyres meddelagtighed i sådanne angreb.

»Det palæstinensiske selvstyre fortsætter en politik, hvor det udbetaler lønninger til terrorister, og hvor det uddanner sine unge ved at opildne til krig. En 19-årig pige er blevet brutalt dræbt i Israel«, siger Danon om de palæstinensiske selvstyremyndigheder under præsident Mahmoud Abbas.

»Sikkerhedsrådet har et ansvar og en moralsk forpligtelse til klart at fordømme dette barbariske drab og handle med fasthed over for terrorkulturen hos den palæstinensiske selvstyremyndighed«, tilføjer han.

Valg vil handle om Vestbredden

Vestbredden blev rystet af nye uroligheder i december, efter at spændinger var taget voldsomt til i Gazastriben. Over 650.000 jødiske bosættere bor på Vestbredden - også i det annekterede Østjerusalem.

Bosættelserne er illegale i henhold til folkeretten. De er med til at forhindre en fredsløsning, da de ligger i områder, som palæstinenserne ser som del af en fremtidig stat.

Der er parlamentsvalg i Israel den 9. april. Fremtiden for Vestbredden er et af hovedtemaerne i valgkampen, hvor premierminister Benjamin Netanyahus vigtigste udfordrer er tidligere forsvarschef Benny Gantz.

Netanyahus højreorienterede regering lægger op til en annektering af store dele af palæstinensernes territorium. Gantz, der står i spidsen for en række centrum-venstre-partier, har antydet, at han vil sikre en israelsk tilbagetrækning som led i en fredsaftale.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce