Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Henry Nicholls/Ritzau Scanpix
Foto: Henry Nicholls/Ritzau Scanpix

»EU-skeptikerne har skabt et parti i partiet. De har deres egen leder, deres egen indpisker. Jeg så meget gerne, at de forlod partiet«., siger den konservative, proeuropæiske Kenneth Clarke, der er det længst siddende medlem af det britiske underhus.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britisk konservativ veteran: »Vi kan ikke blive med at skabe os tossede«

Ingen anden har siddet så længe i det britiske underhus som den tidligere konservative minister Kenneth Clarke. I dette interview taler han om den destruktive kraft, der ligger i Brexit, og om »fanatikerne« i hans eget Konservative Parti, der efter hans opfattelse stadig er ude på at hævne Margaret Thatcher.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Endnu før Kenneth Clarke rækker mig hånden og tager imod på sit kontor, siger han, at det er den mest »vanvittige situation«, han har oplevet i hele sit liv. Clarke, der er veteran i Det Konservative Parti, har snart tilbragt et halvt århundrede i det britiske parlament. Han har deltaget i mange af parlamentets største opgør om det europæiske samarbejde. Han har været minister i Margaret Thatchers, John Majors og David Camerons regeringer, og han kunne være kommet helt til tops, hvis han »ikke havde været så proeuropæisk«, som han betror mig. Næstefter Michael Heseltine anser mange Clarke for at være den bedste premierminister, Storbritannien aldrig fik.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden