Amerikanske soldater patruljerer i Manbij. Men det bliver muligvis snart slut. Den annoncerede tilbagetrækning fra Syrien kan begynde allerede om uger.
Foto: Us Army/Ritzau Scanpix

Amerikanske soldater patruljerer i Manbij. Men det bliver muligvis snart slut. Den annoncerede tilbagetrækning fra Syrien kan begynde allerede om uger.

Internationalt

General: USA begynder tilbagetrækning i Syrien om få uger

Mens koalition har indledt angreb mod Islamisk Stat, planlægger USA snarlig tilbagetrækning i Syrien.

Internationalt

Det er formentlig blot et spørgsmål om 'uger', før USA påbegynder den planlagte tilbagetrækning af tropper i Syrien.

Det siger chefen for det amerikanske militær i Mellemøsten søndag ifølge Reuters.

»Med hensyn til tilbagetrækning... Jeg tror, vi er på rette vej«, siger general Joseph Votel.

»At flytte mennesker er nemmere end at flytte materiel, så i øjeblikket er vi i gang med at fjerne alt det udstyr, som vi ikke har brug for«, tilføjer generalen.

Joseph Votel understreger, at det præcise tidspunkt for tilbagetrækningen vil afhænge af situationen i Syrien.

Adspurgt om, hvorvidt der er tale om dage, uger eller måneder, før USA begynder at trække styrkerne ud af Syrien, siger Joseph Votel:

»Formentlig uger. Men som sagt vil det afhænge af situationen på jorden«.

Meldingen kommer, få dage efter at Syriens Demokratiske Styrker, SDF, der støttes af USA, indledte et angreb mod den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) i det østlige Syrien.

Eksperter: IS kan lancere ny bølge af angreb

USA's præsident, Donald Trump, overraskende mange, da han i december meddelte, at de 2000 amerikanske tropper i landet skulle hentes hjem.

Ifølge præsidenten var IS besejret, og missionen i Syrien var dermed slut.

USA har dog tøvet med at melde klart ud, hvornår de amerikanske tropper skal hentes hjem.

Derudover mangler Trump-administrationen fortsat en plan for, hvordan de USA-støttede kurdiske styrker skal beskyttes, når amerikanerne trækker sig ud af landet.

Mens amerikanske styrker snart forlader Syrien, så er der ingen planer om at trække tropper hjem fra nabolandet Irak, siger Joseph Votel.

Generalen har tidligere advaret om risikoen for, at IS vil genopstå, hvis ikke USA er med til at fastholde presset på bevægelsen.

Mange eksperter på området vurderer, at IS stadig har ledere, krigere og ressourcer nok til at lancere en ny bølge af angreb i regionen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce