Grænsen er godt beskyttet mod Mexico i Nogales, Arizona.
Foto: Ariana Drehsler/Ritzau Scanpix

Grænsen er godt beskyttet mod Mexico i Nogales, Arizona.

Internationalt

Immigrationspolitik kan igen lukke statsapparatet i USA

En ny lukning af dele af statsapparatet i USA truer, og landet kan få flere konflikter ifølge redaktør.

Internationalt

Inden fredag skal de to partier i USA's kongres nå til enighed, hvis dele af landets statsapparat skal undgå på ny at lukke ned.

Særlig hvad angår immigrationspolitik har de to partier svært ved at blive enige, og søndag kollapsede forhandlingerne.

Det konfliktfyldte og kompromisløse politiske miljø kan meget vel fortsatte de næste små to år, inden der igen skal være præsidentvalg, vurderer chefredaktør på netmediet Kongressen Anders Agner Pedersen.

»Man skal ikke forvente nogen som helst tværpolitiske samarbejde, før præsidentvalget er overstået i november 2020. Stemningen er så forpestet mellem partierne«, siger han.

Ifølge nyhedsbureauet AP er der to elementer i forhandlingerne, der får dem til at sande til.

Den republikanske præsident Donald Trump vil have 5,7 milliarder dollar til en mur eller en barriere langs grænsen til Mexico. Det nægter demokraterne.

»Man kan ikke tage en nedlukning af bordet, og man kan ikke fjerne de 5,7 milliarder«, siger Mick Mulvaney, der er fungerende stabschef i Det Hvide Hus, til tv-stationen NBC.

Mur er Trumps vigtigste valgløfte

Derudover har demokraterne ifølge AP også rejst sit eget krav. De vil have et loft over, hvor mange immigranter USA's immigrations- og toldmyndigheder (ICE) kan tilbageholde.

Republikanerne har svaret igen, at illegale immigranter, der har begået kriminalitet, ikke må tælle imod et sådan loft.

Men ifølge Demokraterne skal loftet netop sikre, at ICE fokuserer sine kræfter og færre pladser på de illegale immigranter, der har begået kriminalitet, og i stedet undlader at tilbageholde illegale indvandrere, som har et arbejde og ikke begår kriminalitet.

Ifølge Anders Agner Pedersen bliver immigrationspolitikken centralt for amerikansk politik på grund af præsidenten og præsidentvalget i 2020.

»Demokraterne ved godt, at muren er Trumps vigtigste valgløfte«, siger han.

»Man ved derfor, at det ikke kun er en svækkelse af Trumps muligheder for genvalg, men også en styrkelse af hvem end den demokratiske kandidat bliver«.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce