Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jekesai Njikizana/Ritzau Scanpix
Foto: Jekesai Njikizana/Ritzau Scanpix

En ansat i minen gør klar til at gå i gang med redningsmission ved Cricket-minen i Kadoma, Zimbabwe.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindst 60 guldgravere frygtes omkommet i mine i Zimbabwe

Op mod 70 mennesker, der på ulovlig vis gravede guld i en mine i Zimbabwe, blev overrasket af oversvømmelse.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindst 60 mennesker frygtes omkommet efter en oversvømmelse i en guldmine i Zimbabwe. Det oplyser en minister i landets regering.

Mellem 60 og 70 mennesker gravede på ulovlig vis guld i to nedlukkede mineskakter, der blev oversvømmet tirsdag, da en dæmning i nærheden brød sammen.

»Håber om at finde nogen i live er meget lille«, siger en regeringsansat mineingeniør, Michael Munodawafa, til nyhedsbureauet AFP.

Minen, der ligger omkring 175 kilometer vest for hovedstaden Harare, havde håbet at begynde at få guldgraverne ud fredag eftermiddag.

Massive vandmængder

Men vandmasserne i de underjordiske tunneler er massive, og det sinker redningsarbejdet.

»Vi har mistet en masse mennesker, og det er smerteligt at se en masse redningsfolk, som har arbejdet her i tre dage uden held«, siger Albert Mazongo, hvis to brødre er blandt dem, der blev fanget i mineskakterne.

De mennesker, der på ulovlig vis begiver sig ind i minerne for at finde guld og sælge det videre, løber en enorm risiko.

De begiver sig ind i minerne om natten med hakker og skovle, men især i regntiden er det farligt at være i mineskakterne, fordi den bløde jord kan få tunnelerne til at kollapse.

Det menes, at de uautoriserede guldgravere udvinder en ikke ubetydelig del af de i alt 33 ton guld, der årligt hentes op af Zimbabwes guldminer.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden