En ansat i minen gør klar til at gå i gang med redningsmission ved Cricket-minen i Kadoma, Zimbabwe.
Foto: Jekesai Njikizana/Ritzau Scanpix

En ansat i minen gør klar til at gå i gang med redningsmission ved Cricket-minen i Kadoma, Zimbabwe.

Internationalt

Mindst 60 guldgravere frygtes omkommet i mine i Zimbabwe

Op mod 70 mennesker, der på ulovlig vis gravede guld i en mine i Zimbabwe, blev overrasket af oversvømmelse.

Internationalt

Mindst 60 mennesker frygtes omkommet efter en oversvømmelse i en guldmine i Zimbabwe. Det oplyser en minister i landets regering.

Mellem 60 og 70 mennesker gravede på ulovlig vis guld i to nedlukkede mineskakter, der blev oversvømmet tirsdag, da en dæmning i nærheden brød sammen.

»Håber om at finde nogen i live er meget lille«, siger en regeringsansat mineingeniør, Michael Munodawafa, til nyhedsbureauet AFP.

Minen, der ligger omkring 175 kilometer vest for hovedstaden Harare, havde håbet at begynde at få guldgraverne ud fredag eftermiddag.

Massive vandmængder

Men vandmasserne i de underjordiske tunneler er massive, og det sinker redningsarbejdet.

»Vi har mistet en masse mennesker, og det er smerteligt at se en masse redningsfolk, som har arbejdet her i tre dage uden held«, siger Albert Mazongo, hvis to brødre er blandt dem, der blev fanget i mineskakterne.

De mennesker, der på ulovlig vis begiver sig ind i minerne for at finde guld og sælge det videre, løber en enorm risiko.

De begiver sig ind i minerne om natten med hakker og skovle, men især i regntiden er det farligt at være i mineskakterne, fordi den bløde jord kan få tunnelerne til at kollapse.

Det menes, at de uautoriserede guldgravere udvinder en ikke ubetydelig del af de i alt 33 ton guld, der årligt hentes op af Zimbabwes guldminer.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden