Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Angela Weiss/Ritzau Scanpix
Foto: Angela Weiss/Ritzau Scanpix

I september 2018 bragte Nike en reklame med Kaepernick, hvor der over hans ansigt stod: 'Tro på noget. Også selv om du må ofre alt'.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amerikansk football-stjerne kæmpede mod racediskrimination og Trump: Colin Kaepernick hyldes af LeBron James

LeBron James udtrykker støtte til den tidligere NFL-spiller Colin Kaepernick, der indgik forlig med NFL.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

LeBron James er fuld af lovord for Colin Kaepernick.

Det fastslår basketballstjernen, efter at Kaepernick fredag indgik et forlig med NFL og dermed afsluttede en lang strid, der udsprang af en handling i 2016.

Dengang knælede den tidligere quarterback i San Francisco 49'ers i forbindelse med en kamp i 2016 under afspilningen af nationalsangen.

»Det er vigtigt at kæmpe for det, man tror på. Jeg kæmper med 'Kaep'. Jeg knæler med 'Kaep'. Ingen ville lytte til det, han talte om. Ingen ønskede at forstå, hvor han kom fra. Alle der ønsker at ofre deres levebrød til gavn for alle os andre, respekterer jeg. Det er, hvad han har gjort«.

»Her er en fyr, som dybest set mistede sit job, fordi han ønskede at kæmpe for noget, som handlede om mere end bare ham selv«, siger LeBron James ifølge Reuters.

31-årige Kaepernick havde sagsøgt ligaen for at konspirere mod ham og sørge for, at ingen klubber ville ansætte ham.

Colin Kaepernick havde været quarterback i 49'ers i seks år, da han udløste det store røre under kampen i 2016 ved at knæle.

Det skete i protest mod racediskrimination og social uretfærdighed, og flere andre spillere kopierede siden handlingen.

Det frustrerede mange NFL-tilhængere og også præsident Trump, der mente, at protesten var disrespekt for det amerikanske flag.

Siden episoden i 2016 har ingen hold ønsket at skrive kontrakt med Kaepernick, da hans kontrakt udløb i marts i 2017. Han er derfor gået glip af de to seneste sæsoner i NFL.

Indholdet af forliget mellem spilleren og NFL blev ikke offentliggjort på grund af en klausul i aftalen.

Den involverede også Kaepernicks tidligere holdkammerat Eric Reid, da de to sammen sagsøgte NFL. Reid indgik dagen inden forliget en treårig aftale med Carolina Panthers.

Da Kaepernick blev et symbol på racekampen, reagerede NFL med at indføre et påbud om, at alle spillere skal stå op under nationalsangen.

I september 2018 bragte Nike en reklame med Kaepernick, hvor der over hans ansigt stod: 'Tro på noget. Også selv om du må ofre alt'.

I december 2018 beskyldte LeBron James i et talkshow NFL-ejerne for at være alt for kontrollerende over for spillere, der blander sig i samfundsdebatten.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden