Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Yemen-parter opnår aftale om tilbagetrækning fra havneby

Dansk generalløjtnant styrede slagets gang under møder frem til delaftale mellem Yemens kæmpende sider.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Yemens regering og oprørere fra Houthi-bevægelsen er blevet enige om første fase af en tilbagetrækning af tropper fra havnebyen Hodeida.

Det er et vigtigt fremskridt, vurderer FN.

Flytningen af militære styrker fra Hodeida udgjorde en central del af en aftale om våbenhvile, der blev lavet i december sidste år i Sverige.

Men parterne har ikke overholdt de opstillede tidsfrister for at rykke ud af bestemte områder.

Hodeida er et centralt knudepunkt for Yemens nødlidende befolkning. Det er her, at en stor del af både fødevarer og nødhjælp kommer ind i landet.

Efter to dage med møder i den vigtige by blev de kæmpende parter først enige om den ene af to dele af aftalen om tilbagetrækning.

Samtalerne blev ledt af den danske generalløjtnant Michael Lollesgaard, som leder en observatørmission i det krigshærgede land.

»Efter lange men konstruktive diskussioner faciliteret af RCC (Regulatory Cooperation Council, red.) har parterne nået en aftale om fase et om en fælles tilbagetrækning, skriver FN i en erklæring.

I aftalen lyder det, at første fase handler om tilbagetrækning fra de enkelte havne i Hodeida, Saleef, Ras Issa og fra dele af byen, hvor der er nødhjælp.

I løbet af næste uge skal parterne blive enige om aftalens anden del, der handler om selve tilbagetrækningen.

Der er endnu ikke fastsat et tidspunkt for, hvornår tropperne ventes at blive flyttet.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden