Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Shannon Stapleton/Ritzau Scanpix
Foto: Shannon Stapleton/Ritzau Scanpix

Richard Branson planlægger, at opsendelsen skal finde sted 18. juli - 50 årsdagen for den første månelanding. Og hans fødselsdag.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1,65 millioner for fire minutters vægtløshed: Rigmand vil sende turister i rummet på årsdag for månelanding

Passagerer må betale omkring 250.000 dollar for fire minutter i vægtløs tilstand i rummet, skriver ABC News.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den amerikanske rigmand og Virgin-stifter Richard Branson planlægger at sende seks passagerer i rummet 18. juli i år.

Det skriver det amerikanske medie ABC News.

18. juli falder sammen med 50-årsdagen for den historiske månelanding i 1969. Apollo 11-missionen tog afsted 16. juli, og 21. juli tog astronauten Neil Armstrong de første skridt på månens overflade.

Branson, der i lang tid har talt om kommercielle rumflyvninger, er stifter og ejer af rumselskabet Virgin Galactic.

Bransons plan er at fragte seks passagerer op til rummet, hvor de skal befinde sig i vægtløs tilstand i fire minutter. Prisen for turen ligger lige nu på omkring 250.000 dollar - svarende til cirka 1,65 millioner kroner.

»Det er gået op for mig, at regeringen ikke rigtig er interesseret i at sende personer som du og jeg til rummet«, siger Branson til ABC News.

»Vi kan gøre det muligt at forhåbentlig sende tusindvis af folk af sted i de kommende år. Så ja, 18. juli er også min fødselsdag, så hvorfor ikke? Det er det, vi satser på«, lyder det fra rigmanden.

De første rumturister blev skudt op sidste år

Branson selv satser på at blive en del af rumrejsen. Men han er ikke den eneste, der er interesseret i en tur til rummet.

»Antallet af personer, der vil til rummet, er latterligt højt, og vi må bare sørge for, at vi kan gøre rejserne til at betale for dem«, siger Branson.

I december sidste år opsendte Virgin Galactic med held det første bemandede turistrumfartøj til atmosfæren og førte det tilbage til Californiens ørken ved en testflyvning.

Piloterne var Mark Stucky og Frederick Sturckow. Og ifølge sidstnævnte er der stor grund til at sende almindelige mennesker til rummet.

»Jo flere personer, der ser vores planet fra rummet, jo flere vil sætte pris på det her sted, hvor vi lever. Og forhåbentlig vil de tage sig bedre af det«, siger Sturckow ifølge ABC News.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden