Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Eksplosion dræber to politibetjente i Kairo

Eksplosionen skete i Kairos historiske centrum og har efterladt flere sårede.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En eksplosion mandag i det historiske centrum af Egyptens hovedstad, Kairo, har dræbt to politibetjente.

De to betjente var i færd med at anholde en mand, der menes at have angrebet sikkerhedsfolk ved en moské i storbyen i sidste uge, siger en talsmand fra det egyptiske indenrigsministerium til nyhedsbureauet AFP.

»Da sikkerhedsstyrker omringer manden for at anholde ham, gik eksplosiver i hans besiddelse af«, lyder det fra ministeriet.

Eksplosionen skete i Darb al-Ahmar-distriktet i det centrale Kairo, ikke langt fra det verdenskendte islamiske Al Azhar-universitet.

Foruden de to dræbte blev tre såret. Den jagtede mand døde også i eksplosionen, der forårsagede skader på flere butikker i nærheden.

Uro rammer turistindustrien

Egypten har været plaget af en række angreb siden 2011, hvor folkelige optøjer væltede den mangeårige præsident Hosni Mubarak.

Særligt den egyptiske turistindustri har været ramt af den sikkerhedsmæssige uro.

I december blev tre vietnamesiske turister og deres egyptiske guide dræbt ved et bombeangreb på en bus nær Giza-pyramiderne.

En stor del af angrebene har været på Sinai-halvøen, hvor en række militante bevægelser har angrebet militæret og civile mål siden 2013, hvor endnu et militærkup væltede præsident Mohamed Morsi.

Men ofte har angreb også ramt mål i de mere centrale områder i Egypten langs Nilen.

I februar igangsatte egyptiske sikkerhedsstyrker store operationer mod de militante bevægelser på Sinai-halvøen. Især med henblik på at fjerne terrorceller med forbindelse til Islamisk Stat i Syrien.

Lørdag døde 15 soldater, da bevæbnede mænd angreb et militært checkpoint i det nordlige Sinai.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden