Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ben Cawthra/Ritzau Scanpix
Foto: Ben Cawthra/Ritzau Scanpix

Lederen af det britiske parti Labour, Jeremy Corbyn, er blevet anklaget for antisemitisme. Det har været en af grundene til, at syv partimedlemmer i går forlod partiet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Labour-næstformand advarer Corbyn: Vi er nødt til at gøre noget ved antisemitisme i partiet

Labours næstformand advarer partiets leder og siger, at hvis Labour ikke håndterer sine problemer med antisemitisme med det samme, vil partiet miste flere medlemmer.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg frygter, at hvis vi ikke ændrer os, vil vi se flere dage som denne«.

Det siger næstformand i det britiske parti Labour, Tom Watson, i kølvandet på gårsdagens begivenheder, hvor syv Labour-medlemmer forlod partiet i protest over partiets leder, Jeremy Corbyn.

Watson udtaler sig i en video, hvor han siger, at partiet vil miste flere medlemmer og vælgere fremover, hvis ikke Corbyn snart tager stilling til partimedlemmernes bekymringer omkring Brexit og anklager om jødehad i partiet.

»Det her er uden tvivl et wake-up-call for Labour-partiet«, siger Watson og tilføjer, at »partiets identitet er nødt til at være tolerant, multikulturelt, generøst og velkommende«.

Uroligheder i Labour

Siden Corbyn blev valgt som partiets leder i 2015, har en del partimedlemmer udtrykt utilfredshed med hans ledelsesstil. Særligt har forhandlingerne om Brexit og anklager om jødehad i partiet skabt uro.

Der har været en lang række sager forbundet med beskyldninger om jødehad i partiet. For eksempel har Corbyn tidligere vist støtte til kunstneren bag et antisemitisk graffitimaleri i London, hvilket fik jødiske ledere til at kritisere partilederen i et åbent brev. Corbyn har efterfølgende meldt ud, at det var forkert af ham at støtte kunstneren.

I efteråret 2018 kom det så vidt, at det britiske politi efterforskede anklager om antisemitiske hadforbrydelser i partiet. Anklagerne handlede om forbrydelser, som skulle være sket online.

Det er historisk, at så mange medlemmer forladet partiet på én gang.

Medlemmerne, der forlod partiet, er Chuka Umunna, Luciana Berger, Chris Leslie, Angela Smith, Mike Gapes, Gavin Shuker og Ann Coffey. De kan være på vej til at danne et nyt parti inden for få dage.


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden