Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Et ottende parlamentsmedlem fra Labour trækker sig i protest

Joan Ryan slutter sig til syv andre Labour-medlemmer, der har forladt partiet i protest og dannet ny gruppe.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et ottende medlem af Storbritanniens oppositionsparti Labour trækker sig fra partiet i protest over partileder Jeremy Corbyn.

Det britiske parlamentsmedlem Joan Ryan har annonceret sit valg sent tirsdag aften på Twitter.

»Efter fire årtier har jeg truffet et utroligt svært valg om at trække mig fra Labour-partiet«, skriver hun.

I stedet slutter hun sig til en ny uafhængig gruppe, der mandag er blevet dannet af nu syv tidligere medlemmer af det gamle arbejderparti.

Mandag meddelte de syv parlamentsmedlemmer på et pressemøde, at de ville trække sig fra Labour og stifte deres egen gruppe. Det er historisk, at så mange medlemmer har forladt partiet på en gang.

Deres kritik er ikke blot rettet mod ledelsen af Labour-partiet, men også mod det manglende lederskab i forhold til brexit generelt.

De syv medlemmer har beskrevet sig selv som uafhængige, hvorfor de ikke nødvendigvis vil stemme det samme. I forhold til det helt store spørgsmål i britisk politik er de dog enige.

Skabt nyt håb

Deres kritik lyder blandt andet, at Corbyn og andre prominente ledere i Labour-toppen ikke ønsker at stoppe brexit.

Ifølge Ole Helmersen, der er professor ved CBS med indsigt i britisk politik, har udmeldingen skabt et nyt håb for de briter, der gerne vil blive i EU.

Det kræver dog, at flere parlamentsmedlemmer vil slutte sig til den uafhængige gruppe, vurderer han.

Meldingen er desuden kommet blot få dage efter, at det er kommet frem, at politiet efterforsker anklager om, at medlemmer fra Labour står bag antisemitiske hadforbrydelser.

Joan Ryan har offentliggjort et brev på sin Twitter-profil, hvor hun anklager partiet for at være blevet 'inficeret' med 'anti-jødisk racisme', siden Corbyn i 2015 blev partileder.

Corbyn har i sin tid som partileder ført partiet, som under Tony Blair var blevet mere midtersøgende, længere ud på venstrefløjen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden