Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Putin lover at forbedre russernes levevilkår i 2019

Præsident Vladimir Putin oplever tilbagegang i meningsmålinger i Rusland, hvor mange er økonomisk pressede.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ruslands præsident, Vladimir Putin, lover bedre levevilkår til det russiske folk 'inden for dette år'. Det siger han onsdag under sin årlige tale til nationen foran det russiske parlament.

Det er Putins første tale af slagsen, siden han 18. marts sidste år blev genvalgt som russisk præsident.

Putin vil blandt andet øge sociale ydelser for at støtte unge familier. Derudover lover præsidenten skattelettelser, lavere renter for boligejere og boligstøtte til familier med mange børn.

Putins tale kommer, på et tidspunkt hvor meningsmålinger viser en markant tilbagegang i støtten til Putin.

Årsagen er blandt andet, at den russiske økonomi har været presset, siden sanktioner fra Vesten ramte landet i 2014 som følge af Ruslands annektering af den ukrainske halvø Krim.

Det betyder, at mange russere i dag er pressede økonomisk.

Under onsdagens tale understreger Putin nødvendigheden af at bekæmpe den russiske fattigdom. Ifølge Putin lever 19 millioner ud af Ruslands i alt 147 millioner indbyggere under fattigdomsgrænsen.

Den grænse lyder på, hvad der svarer til godt 1000 kroner om måneden.

Talen til nationen er en af præsidentens tre årlige traditionelle nationale optrædener. De to andre er et stort anlagt pressemøde samt en optræden, hvor Putin tager imod spørgsmål fra det russiske folk.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden