Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Anna Soubry, er en af tre medlemmer af Theresa Mays Konservative Parti, som netop har meddelt, at hun forlader det til fordel for den nyopståede gruppe af uafhængige i det britiske parlament.
Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix

Anna Soubry, er en af tre medlemmer af Theresa Mays Konservative Parti, som netop har meddelt, at hun forlader det til fordel for den nyopståede gruppe af uafhængige i det britiske parlament.

Tre medlemmer forlader Mays parti

Parlamentsmedlemmerne vil tilslutte sig en ny gruppe af uafhængige medlemmer i parlamentet.

Internationalt

Tre medlemmer af Det Konservative Parti i det britiske parlament forlader partiet, som Theresa May er leder for, skriver flere britiske medier.

De tre konservative vil ifølge britiske medier tilslutte sig den nyopståede gruppe af uafhængige i det britiske parlament, der består af tidligere Labour-medlemmer, der forleden trak sig fra deres parti i protest.

Også et Labourmedlem, Joan Ryan, bryder ud med den begrundelse, at Labour under Jeremy Corbyns ledelse er blevet smittet med »antijødisk racisme«.

»Ingen tidligere Labourleder ville have tilladt denne store skam at ramme partiet. Jeg er rystet, forfærdet og vred over at se Labourledelsen fejle i sin pligt til at imødegå denne ondskab«, skriver hun på Twitter.

De konservative udbrydere er Sarah Wollaston, Heidi Allen og Anna Soubry. De henviser til partiet som et moderat, åbenhjertet parti med det britiske fællesskab i centrum. Med fokus på jobskabelse, god erhvervspolitik og et samfund, der har givet alle muligheder og velstand.

»Beklageligvis har det konservartive parti i stigende grad forladt de principper og værdier gennem et skift til højre i britisk politik«, skriver udbryderne i et brev til premierministeren. De anklager partiet for at være »i kløerne på« brexittilhængere og det stærkt konservative nordirske støtteparti DUP.

Det, der får bægeret til at flyde over for os, er regeringens katastrofale håndtering af brexit.

Partiet er efter deres mening ved at blive overtaget af yderligtgående kræfter, »ganske som den yderligtgående højrefløj er blevet tilladt at overtage og undergrave Labour-partiet«.

»Det, der får bægeret til at flyde over for os, er regeringens katastrofale håndtering af brexit«, skriver trioen i udmeldelsesbrevet.

May afviser kritikken af brexit-kursen

Det er en beslutning, premierminister Theresa May beklager.

»Naturligvis har Storbritanniens EU-medlemsskab længe været en kilde til uenighed i vort parti og i landet. At afslutte det medlemsskab efter fire årtier ville under ingen omstændigheder være let. Men ved at gennemføre det britiske folks beslutning gør vi det rette for landet«, lyder reaktionen fra regeringslederen.

Den nye gruppe i parlamentet, The Independent Group, som de afhoppede Labourpolitikere har dannet, hilser de nye medlemmer velkommen.

Momentumbevægelsen, der har samlet repræsentanter fra den yderste venstrefløj om at skaffe sig indflydelse i Labour, er til gengæld ikke tilfreds med det nye parti, der tegner sig i Westminster.

»Det er tydeligt, at det nye parti er en Tony Blair-agtig/konservativ koalition, der vil genoplive en død dagsorden med privatiseringer, deregulering og skattelettelser for de superrige. Det er ikke det, deres vælgere stemte for. Det er urimeligt, udemokratisk og uærligt«, finder den nationale koordinator for Momentum, Laura Parker ifølge avisen The Independent.

ritzau/Politiken

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden