Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Handout/Ritzau Scanpix
Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Politiet har beslaglagt våben fra en 49-årig mand, der mistænkes for at være i gang med at planlægge massedrab. Manden var ansat i amerikanske kystvagt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Breivik-beundrer mistænkes for at planlægge massedrab i USA

Politi finder våbenlager og liste med amerikanske toppolitikere under anholdelse af ansat i USA's kystvagt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet i USA har anholdt en ansat fra den amerikanske kystvagt, som mistænkes for at være i færd med at planlægge et massedrab på ledende politikere og mediefolk.

Det fremgår af retsdokumenter, skriver flere medier. I første omgang er han sigtet for ulovlig besiddelse af våben og narko.

Den anholdte, der har rang af løjtnant, har beskrevet sig selv som en 'hvid nationalist', og angiveligt har han den norske massemorder Anders Behring Breivik som forbillede.

Den 49-årige mand, der er tidligere marinesoldat, bliver i retspapirerne betegnet som en 'hjemlig terrorist' af anklagemyndigheden.

Anholdelsen fandt sted fredag i sidste uge. Under en ransagning af mandens bolig i delstaten Maryland fandt politiet 15 skydevåben og over 1000 patroner.

Der blev også fundet narko samt ikke mindst en liste med navne på flere toppolitikere fra Demokraterne og fremtrædende tv-værter i USA.

Søgte på, hvor der bor flest senatorer

Deriblandt Nancy Pelosi, der er formand for Repræsentanternes Hus, og Chuck Schumer, der er partiets mindretalsleder i Senatet. Mediepersonlighederne på listen inkluderer tv-værter fra blandt andet CNN og MSNBC.

De skal alle have været mål for en storstilet aktion, som han var ved at planlægge.

»Den sigtede planlagde drab på uskyldige civile i et omfang sjældent set i dette land«, siger distriktsanklager Robert Hur ifølge nyhedsbureauet AFP.

Et udkast til et brev til en uidentificeret amerikansk nynazist blev også fundet. Den anholdte beskriver sig selv som en 'langvarig hvid nationalist' og 'en handlingens mand'.

På internettet har han ifølge anklagemyndigheden søgt svar på spørgsmål som 'hvor i Washington D.C. bor de fleste senatorer' og 'er højesteretsdommere beskyttede'.

I et udkast til en mail i 2017 skrev han:

»Jeg drømmer om at finde en måde at dræbe næsten hver eneste person i verden på«.

Siden 2017 har den anholdte ifølge retsdokumenterne jævnligt søgt inspiration i et manifest af den norske ekstremist Anders Behring Breivik.

I 2011 dræbte Breivik første otte personer i Oslo med en bilbombe, hvorefter han skød og dræbte 69 andre, hovedparten teenagere, på en politisk sommerlejr på øen Utøya.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden