Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Saudisk prinsesse erstatter udskældt ambassadør i USA

Saudisk prinsesse skal forsøge at forbedre kongedømmets image i Washington efter drabet på Jamal Khashoggi.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Saudi-Arabien har foretaget en diplomatisk udskiftning i Washington i kølvandet på drabet på den regimekritiske journalist Jamal Khashoggi.

Prinsesse Rima bint Bandar erstatter således prins Khalid bin Salman, der er lillebror til Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, som kongedømmets ambassadør i USA.

Det meddeler saudiarabiske statsmedier sent lørdag aften ifølge nyhedsbureauet AFP.

Khalid bin Salman har været i fokus i diplomatiske cirkler siden drabet på Khashoggi i Istanbul i begyndelsen af oktober - et drab som angiveligt var personligt beordret af den saudiarabiske kronprins.

Ifølge flere iagttagere skal den nye ambassadør, der i tillæg er den første kvindelige ambassadør for Saudi-Arabien nogensinde, forsøge at give kongedømmet et nyt og forbedret omdømme i den amerikanske hovedstad.

Saudi-Arabien afviste i første omgang, at man havde nogen forbindelse til Khashoggis død.

Journalisten forsvandt efter et besøg på det saudiarabiske konsulat i Istanbul. Her blev han dræbt af agenter fra Saudi-Arabien på grund af kritiske artikler om særligt kronprinsen.

Forsøger at genstarte relationerne til Washington

Saudi-Arabien indrømmede senere, at man havde del i hans død. Store dele af verdenssamfundet var hurtige til at fordømme landet.

Og særligt forholdet mellem Saudi-Arabien og den tætte allierede USA led et knæk. Khashoggi boede i eksil i USA og skrev for den amerikanske avis Washington Post.

»Udnævnelsen af den nye ambassadør viser, at Riyadh forsøger at genstarte relationerne til Washington og komme videre efter Khashoggi-sagen«, siger Kristian Ulrichsen, mellemøstanalytiker ved Baker Institute, til AFP.

»Men det er en svær opgave i praksis, da især Kongressen er meget kritisk i øjeblikket«.

Flere senatorer og medlemmer af Repræsentanternes Hus har talt om en kritisk gennemgang af amerikansk våbensalg til kongedømmet samt mulige sanktioner som straf for drabet.

Rima bint Bandar er i Saudi-Arabien kendt som en fortaler for kvinderettigheder.

Kongedømmet bliver af flere menneskerettighedsorganisationer beskyldt for at være et af de mest tilbagestående lande, når det kommer til kvinders rettigheder.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden