Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Schneyder Mendoza/Ritzau Scanpix
Foto: Schneyder Mendoza/Ritzau Scanpix

Urolighederne tager til i Venezuela. Her støder venezuelanske soldater lørdag sammen med demonstranter og Guaido-tilhængere ved grænsen mellem Ureña i Venezuela og byen Cucuta i Colombia.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To meldes dræbt og 285 såret ved Venezuelas grænseovergange

Situationen langs grænsen mellem Colombia og Venezuela er højspændt. Lastbiler med nødhjælp sættes i brand.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

285 mennesker meldes såret i sammenstød ved Venezuelas grænseovergange lørdag.

Samtidig meldes to personer dræbt i sammenstødene. Det gælder blandt andre en 14-årig dreng.

Det oplyser colombianske myndigheder lørdag aften lokal tid ifølge nyhedsbureauet AFP.

Situationen langs grænsen mellem Colombia og Venezuela er højspændt i øjeblikket. Her venter lastbiler med nødhjælp fra USA på at køre ind i Venezuela. Men landets præsident, Nicolas Maduro, nægter at tage imod hjælpen.

Ifølge den britiske avis The Telegraph, som er på stedet, skal militærfolk, der støtter Maduro, have sat ild til nødhjælpen.

The Telegraph skriver videre, at frivillige, der arbejder for oppositionens selvudråbte præsident, Juan Guaidó, desperat forsøgte at redde medicin og mad, før forsyningerne gik op i flammer.

De voldsomme sammenstød fandt sted på broen Francisco de Paula Santander, der forbinder Ureña i Venezuela og Cúcuta i Colombia.

Klokken fem lørdag eftermiddag lokal tid var 55 mennesker meldt såret. Ifølge The Telegraph havde en ung mand blandt andet mistet et øje, mens en anden var blevet skudt i brystet med hagl.

Colombianske myndigheder oplyser få timer senere, at antallet af sårede er oppe på 285.

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, fordømmer angrebene på civile i Venezuela. Det skriver udenrigsministeren på Twitter lørdag aften.

»USA fordømmer angrebene på civile i Venezuela begået af Maduros bøller. Disse angreb har medført dødsfald og kvæstelser, skriver Pompeo.

Nicolas Maduro oplyste tidligere lørdag, at han afbryder alle diplomatiske forbindelser med Colombia. Han har således givet Colombias diplomater 24 timer til at forlade landet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Venezuelas hær har af Maduro fået ordre på at forhindre nødhjælpen i at nå ind i Venezuela. Regimet anser det for at være et komplot, som oppositionens selvudråbte præsident, Juan Guaidó, og USA har udtænkt sammen. Formålet er at vælte Maduro, hævdes det.

Venezuelas oppositionsleder, Juan Guaidó, mødes mandag med USA's vicepræsident, Mike Pence.

Det oplyser de to natten til søndag dansk tid ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Mødet finder sted i Colombias hovedstad, Bogotá, sideløbende med et møde i den såkaldte Lima Gruppe.

Lima Gruppen blev oprettet i august 2017 i Perus hovedstad, Lima, og har til formål at finde en fredelig løsning på krisen i Venezuela. Gruppen består af 12 lande.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden