Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Robert Biedron søsatte for nylig partiet Wiosna – Forår – og har allerede mange støtter, som man kan se her ved et vælgermøde i Gdansk. I en måling forud for Europaparlamentsvalget i maj står partiet til 8 procent af vælgerne. Og endnu bedre ser det ud før valget til det polske parlament til efteråret. I nyhedsmediet Politicos gennemsnit af målinger til det valg ligger Forår på 11 procent. Foto: Piotr Malecki

Han er homoseksuel, grøn og fundamentalistisk europæer, og de siger, han er Polens eneste håb

Robert Biedron får sine tilhørere til at tro på en progressiv fremtid for Polen. Er han begyndelsen på enden for den stærkt nationalkonservative regering eller endnu en døgnflue?

FOR ABONNENTER

Salen i centrum af Gdansk er ved at være fyldt. Den summer af forventning. Hanna Burgiel er ikke bare kommet for at se et tilfældigt valgmøde. Hun venter på en slags politisk frelser.

»Det her er det eneste håb«, siger hun.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden