Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Måling: Halvdelen af briterne vil af med Theresa May

En ny måling viser, at et flertal af de britiske vælgere gerne ser premierministeren udskiftet.

Internationalt

I en ny meningsmåling svarer halvdelen af de adspurgte briter, at de gerne så premierminister Theresa May træde tilbage fra sin post.

Det skriver det politiske medie Politico, der har foretaget målingen sammen med analyseinstituttet Hanbury.

Målingen er foretaget, umiddelbart efter et flertal i det britiske Underhus for anden gang afviste Mays skilsmisseaftale med EU tirsdag aften.

50 procent mener ikke, at Theresa May er den rette til at lede landet fremadrettet, mens bare 32 procent mener, at hun bør fortsætte.

Mays upopularitet viser sig også, når man spørger hendes egne, konservative vælgere. Her mener hele 25 procent, at det er tid til at finde en ny premierminister.

Et flertal på 391 medlemmer stemte imod aftalen. 242 stemte for. Det er anden gang, at regeringen taber en afstemning om skilsmisseaftalen, der er blevet indgået og godkendt af May og EU.

Ny afstemning onsdag

Foreløbig skal man onsdag i det britiske Underhus stemme om, hvorvidt Storbritannien vil udtræde af EU uden en aftale.

Noget, de fleste prognoser siger, vil have stærkt negative konsekvenser for Storbritanniens økonomi samt give kaotiske tilstande på landets grænser til EU.

Bliver det et nej til no-deal, hvilket ifølge iagttagere virker som det mest sandsynlige, skal parlamentsmedlemmerne stemme igen torsdag. Denne gang om hvorvidt man vil bede EU om en udskydelse for brexitdatoen, der nu ligger den 29. marts.

Ifølge Politicos måling siger 47 procent af vælgerne, at man bør afvise et no-deal brexit. Men der er meget lidt enighed om, hvad den bedste vej frem bør være.

Lige under en tredjedel - 29 procent - vil have en ny afstemning om medlemskabet af EU. 25 procent af de adspurgte vil have et no-deal brexit.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden