Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Handout ./Ritzau Scanpix
Foto: Handout ./Ritzau Scanpix

Den britiske premierminister Theresa May fik ikke flertal i parlamentet for sin aftale om brexit.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britiske aviser fælder dom: Premierminister May er en hæs sopran, hun er ydmyget, og kaos venter

Det britiske parlament stemte Theresa Mays aftale om brexit ned i parlamentet i går. I dag vågner hun hårde ord på avisernes forsider.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Theresa May blev næppe i særligt godt humør, da hun her til morgen hentede dagens aviser i entreen på Downing Street nummer 10. Hvis hun da overhovedet havde kræfter til at komme tidligt ud af sengen efter aftenens knusende nederlag i parlamentet, der endnu en gang med stort flertal afviste den aftale om en skilsmisse med EU, som den britiske premierminister har forhandlet sig frem til.

De britiske aviser har gårsdagens hovedperson på forsiden og konstaterer med variationer, at Theresa May står ydmyget tilbage efter nederlaget, og at Storbritannien er sendt ud i kaos uden en klar plan for, hvordan man kommer ud af EU her små 1.000 dage efter folkestemningen om brexit.

Knusende slag

The Guardian skriver, at afstemningen, der endte med 391 mod 242, er endnu et kæmpe nederlag for Theresa May, blot 16 dage inden at Storbritannien efter planen skal forlade EU. Hun er ydmyget, nederlaget er katastrofalt og et nyt knusende slag for premierministeren, der også i januar fik hældt sin aftale ned ad brættet.

Med store typer hen over forsiden kigger The Daily Mirror fremad og konstaterer, at Storbritannien står i et brexit forsinkelses-kaos, ligesom avisen skriver, at nationen er efterladt i måneders uvished. Finansavisen Financial Times skriver, at premierministeren har mistet kontrollen over, hvordan Storbritannien kommer ud af EU, da parlamentet forkastede hendes ’pyntede’ aftale. Hendes autoritet er i trævler, skriver avisen.

Under et nærbillede af en May med sænket blik retter The Daily Mail, der støtter brexit og Theresa May, kanonen mod politikerne i parlamentet med overskriften ’House of Fools’ og lægger ansvaret for, at nationen er kastet ud i kaos, over på medlemmerne af House of Commons (Underhuset), der i går stemte imod Mays aftale. Politikerne har lovet at levere brexit til befolkningen og havde i går muligheden, konstaterer avisen.

Storbritannien er drevet ud i en politisk krise efter gårsdagens afstemning, hvor May mistede kontrollen over brexit, lyder det fra The Times, der har et billede af premierministeren i sin bil på vej væk fra parlamentet på forsiden. Avisen skriver, at der nu er spekulationer om, at toneangivende konservative vil presse May til at trække sig.

Premierministerens strategi er flået i stykker, nederlaget var ydmygende for hende, og situationen er ude af kontrol, skriver The i.

May havde således håbet, at den tillægsaftale til skilsmisseaftalen med EU, som hun fik forhandlet på plads sent mandag med EU-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker, ville få flertallet i parlamentet til at skifte, men det skete ikke.

Nedslået May i bilen

Tillægsaftalen handlede navnlig om skilsmisseaftalens såkaldte bagstopper, der skal sikre imod en hård grænse mellem EU-landet Irland og Nordirland, der som del af kongeriget ryger med ud af EU efter brexit.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

The Telegraph har også valgt et foto af en nedslået May i premierministerbilen som blikfang på forsiden, der i overskriften bedyrer, at hun hænger på trods det andet ydmygende nederlag.

Avisen kigger frem mod dagens afstemning, hvor parlamentet skal tage stilling til, om Storbritannien skal forlade EU uden en aftale med unionen, eller om der skal gøres endnu et forsøg. I en klumme bliver May beskrevet som en hæs sopran, der mod slutningen af en opera skriger løs, mens publikum beder om, at hun snart holder op.

Fældet af sine egne

The Sun konstaterer, at premierministeren er blevet fældet af sine egne konservative partifæller, hvoraf en stor del stemte ned til aftalen. Storbritannien står nu uden en klar vej ud af EU, skriver avisen, mens Daily Express stiller det spørgsmål, som mange briter nok stiller sig selv i dag:

Hvor meget mere af dette kan Storbritannien holde til?

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden