Foto: Mike Segar/Ritzau Scanpix
Internationalt

Demokratisk darling vil udfordre Trump i 2020

Tidligere kongresmedlem og senatskandidat Beto O’Rourke vil være Demokraternes kandidat ved præsidentvalget.

Internationalt

Efter flere måneders spekulationer bekræfter det tidligere demokratiske kongresmedlem Beto O’Rourke, at han stiller op til præsidentvalget i 2020.

Det skriver tv-stationen KTSM, der har base i 46-årige O’Rourkes hjemby, El Paso, i staten Texas.

Til tv-stationen skriver han i en række sms’er, at han er »stolt af sin hjemby«, og at han vil bruge sin baggrund og opvækst i Texas i sin kampagne.

Han ventes officielt at erklære sit kandidatur torsdag amerikansk tid.

O’Rourke blev landskendt, da han ved midtvejsvalget sidste år udfordrede senator Ted Cruz ved senatsvalget i Texas. Han tabte valget, men var bare få procentpoint fra at slå Cruz, der var republikansk præsidentkandidat i 2016.

Texas er samtidig én af de mest konservative stater i USA.

Hør podcast: Fem bud på Demokraternes næste præsidentkandidat
Hør podcast: Fem bud på Demokraternes næste præsidentkandidat

Henter…

Fik millioner i støtte

Beto O’Rourkes kampagne tiltrak sig stor opmærksomhed, og han formåede at indsamle millioner af dollar uden støtte fra store virksomheder eller lobbyister.

Siden senatsvalget har han gjort sig bemærket som en skarp kritiker af præsident Donald Trumps planer om at bygge en mur langs grænsen til Mexico.

Da præsidenten i februar besøgte grænsen ved El Paso, holdt O’Rourke et stort vælgermøde og beskyldte Trump for at skabe ’falske rygter’ om migranter og El Pasos ry som en by præget af kriminalitet.

O’Rourke har samtidig opnået stor popularitet på sociale medier, og bruger flittigt sin Instagram-konto til at komme med politiske budskaber.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden