Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Ungarns leder stikker EU-fæller en undskyldning

Ungarns premierminister, Viktor Orbán, undskylder ifølge Reuters nu for at have fornærmet kolleger i EU.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ungarns højrenationale premierminister, Viktor Orbán, undskylder over for andre konservative i EU, at han har fornærmet dem. Det skriver Reuters.

Undskyldningen kommer, efter at den konservative gruppe i Europa-Parlamentet, EPP, har påbegyndt en proces med at smide Orbans parti, Fidesz, ud af gruppen.

Ifølge Reuters, der har set brevet, undskylder Viktor Orbán for at sit 'offensive sprogbrug'.

Han skriver yderligere, at han ikke ser det som en løsning at smide hans parti ud af gruppen.

Ungarn og i særdeleshed Viktor Orbans Fidesz er raget voldsomt uklar med den konservative gruppe i Europa-Parlamentet.

Plakater om komplot

Fidesz har blandt andet opsat plakater, hvor formanden for Europa-Kommissionen Jean-Claude Juncker er afbilledet med finansmanden George Soros. Plakaterne postulerer, at de to skulle være del af et komplot, der skal tvinge Ungarn til at tage imod flygtninge.

»Den ungarske regerings kampagne slår os med forundring«, sagde Jean-Claude Junckers talsmand, Margaritis Schinas, efterfølgende.

»Det er chokerende, at så vanvittige konspirationsteorier er blevet mainstream i den grad, som de er. Der er ingen konspiration. Ungarerne fortjener fakta, ikke fiktion«.

Jean-Claude Juncker er også del af den konservative gruppe i EU.

Viktor Orbans regering, der trods Ungarns meget lave antal flygtninge og indvandrere, er stærkt indvandringskritisk, har ad flere omgange postuleret, at EU vil tvinge landet til masseindvandring og har en gedulgt dagsorden om at svække Ungarns suverænitet.

EU har - fraset indvandringsspørgsmålet - kritiseret Viktor Orbán og Fidesz for at undergrave landets demokrati, ytringsfrihed og den frie presse.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden