Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Corona­virus

Hannah Mckay/Ritzau Scanpix
Foto: Hannah Mckay/Ritzau Scanpix

En Brexit-modstander og en tilhænger demonstrerer foran parlamentet med hver deres skilt.

Underhuset siger nej til ny folkeafstemning om EU

Klart flertal for at afvise en ny folkeafstemning om Brexit.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Underhuset i London har sagt nej til et forslag om en ny folkeafstemning om britisk udmeldelse af EU.

Forslaget er blevet nedstemt med 334 stemmer mod 85 stemmer - lige inden parlamentet tager fat på den ventede afstemning om en udskydelse af Brexit.

Labour, der ellers rummer mange tilhængere af ny folkeafstemning, undlod at stemme for forslaget for i stedet at satse på at få udskudt Brexit.

Den britiske tværpolitiske kampagne for en ny folkeafstemning, »Peoples Vote«, meldte tilsvarende ud, at den ville prioritere en udskydelse af Brexit i første omgang.

Torsdagen »er ikke det rigtige tidspunkt at afprøve Underhusets holdning til en ny folkeafstemning«, sagde en talsmand for kampagnen. »Det er derimod tid for parlamentet til at erklære, at det ønsker en forlængelse af artikel 50, således at vores politiske ledere efter to og et halvt år af forvirrede forhandlinger endelig kan beslutte, hvad Brexit indebærer. Det skyldes, at en folkeafstemning ikke kun er en anden mulighed i denne Brexit-krise – det er en løsning på denne krise. Når de reelle omkostninger ved Brexit måles op imod de brudte løfter fra 2016, mener vi, at parlamentet vil få bedre muligheder for at beslutte, at det kun er fair og rimeligt at give vælgerne en ægte indflydelse på denne afgørende beslutning for vores land«.

Såvel den amerikanske som den russiske leder, d’herrer Trump og Putin, frarådede torsdag en ny folkeafstemning.

Bag forslaget om en ny folkeafstemning stod den nye gruppe af »uafhængige«, som består af afhoppere fra både oppositionspartiet Labour og det konservative regeringsparti.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden