Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Tessa Burrows/Ritzau Scanpix
Foto: Tessa Burrows/Ritzau Scanpix

Efterforskningen er i gang ved Al Noor-moskéen i Christchurch, hvor mange mennesker fredag mistede livet i et skyderi, som landets premierminister, Jacinda Ardern, har betegnet som terror.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det ved vi om angrebene i New Zealand

New Zealand blev fredag den 15. marts blevet ramt af terrorangreb på to moskéer i landets tredjestørste by, Christchurch.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opdateret mandag den 18. marts 08.30:

Her er, hvad vi ved om skudangrebene på to moskéer i New Zealand:

 • 50 personer er blevet slået ihjel. 50 er såret, nogle stadig i kritisk tilstand.
 • New Zealands politi anser de to angreb for at være et terrorangreb.
 • Politiet har anholdt en 28-årig australier, der formodes at stå bag begge angreb. Han er lørdag blevet varetægtsfængslet frem til 5. april for drab.
 • De to angreb fandt sted ved Linwood Avenue og nær Hagley Park i Christchurch. 43 af ofrene blev dræbt i moskéen Masjid al Noor, mens de syv resterende blev skudt i moskéen på Linwood Avenue.
 • Den formodede gerningsmand livestreamede skyderierne ved Al-Noormoskéen i Christchurch.
 • Ifølge New Zealands premierminister Jacinda Ardern medbragte den formodede gerningsmand fem våben, der talte to semiautomatiske våben, to haglgevær og en riffel. Der blev fundet sprængstoffer i den mistænktes bil nær Al Noor-moskeen.
 • Den formodede gerningsmand delte før angrebet på Twitter et manifest, hvori han har oplyst sine intentioner og kalder det for »et terrorangreb«. Australiens premierminister, Scott Morrison, beskriver den australske mand, som livestreamede angrebet, som en »højreorienteret, voldelig terrorist og ekstremist«.
 • Ifølge politiet havde man ikke urovækkende informationer om den formodede gerningsmand inden angrebene.
 • Den newzealanske regering vil som følge af angrebene stramme våbenlovene.
 • Gerningsmanden havde tilladelse til at bære skydevåben.

Kilder: The New Zealand Herald, Ritzau, The Guardian, The Sydney Morning Herald, nyhedssiden Stuff og New Zealand politi.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden