Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Putin vil give bøder for fake news

Putin kræver respekt for de offentlige myndigheder og truer med at lukke medier, der bringer "fake news".

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har underskrevet et dekret, der siger, at informationer, som udviser respektløshed over for myndighederne, kan blokeres på internettet.

Det skriver nyhedsbureauet Tass.

Dekretet siger, at der kan blokeres for adgang på internettet til hjemmesider, der indeholder fornærmende indhold om samfundet, om statslige symboler og regeringsinstitutioner i Rusland.

Det skal ske, ved at Ruslands chefanklager eller statsanklagerens næstkommanderende beder Roskomnadzor, Ruslands kontrolorgan for internettet, om at træffe foranstaltninger, så sådanne informationer fjernes.

Lykkes det ikke at fjerne informationerne, så kan adgangen til den kanal, der har bragt informationerne, lukkes, skriver Tass.

Samtidig åbner dekretet for, at onlinemedier kan få en bøde eller blive lukket, hvis de bringer 'fake news'.

Nyhedsbureauet AP skriver, at det medie, der har bragt sådanne nyheder, får én dag til at fjerne dem. Sker det ikke, griber statsanklageren ind.

Menneskeretsaktivister har advaret om, at dekretet kan misbruges til at slå ned på ytringsfrihed.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden