0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Nyt portræt på væggen: Guaidó tager kontrol over Venezuelas diplomatiske kontorer i USA

Venezuelas præsident opfordrer USA til at forhindre oppositionsleders besættelse af diplomatiske sæder i USA.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Gershon Peaks/Ritzau Scanpix
Foto: Gershon Peaks/Ritzau Scanpix

Carlos Vecchio (tv), den særlig udsending i USA og Juan Guaido udskifter et billede af Nicolas Maduro med et tilsvarende portræt af Guaido i Washington, USA.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venezuelas oppositionsleder og selvudråbte præsident, Juan Guaidó, har overtaget kontrollen med flere af Venezuelas diplomatiske kontorer i USA.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Juan Guaidós folk har taget kontrollen over to bygninger i Washington, som hører under Venezuelas forsvarsministerium. Og ligeså over Venezuelas konsulat i New York.

Guaidó, der er leder af Venezuelas nationalforsamling, erklærede sig i slutningen af januar som fungerende præsident i Venezuela.

Siden har flere lande erklæret deres støtte til Guaidó, herunder USA. Omvendt støtter blandt andet Rusland og Kina den siddende præsident, Nicolás Maduro.

Carlos Vecchio, der er udpeget af Guaidó som hans særlige udsending i USA, har taget magten over de to militære bygninger i Washington.

»Vi tager disse skridt for at beskytte venezuelanernes aktiver her i landet«, siger Vecchio fra den venezuelanske militærattachés kontor i Washington.

Det siger han umiddelbart efter at have taget et billede af præsident Maduro ned fra væggen.

Ved Vecchios side står Venezuelas militærattaché i Washington, oberst Jose Luis Silva. Han anerkendte Guaidó som retmæssig præsident tilbage i januar.

Af i alt 55 ansatte har 12 valgt at forblive på deres poster i de tre kontorer og fremover arbejde for Guaidó, oplyser Vecchio.

Gershon Peaks/Ritzau Scanpix
Foto: Gershon Peaks/Ritzau Scanpix

Carlos Vecchio (tv), den særlig udsending i USA og Juan Guaido udskifter et billede af Nicolas Maduro med et tilsvarende portræt af Guaido i Washington, USA.

Støttes af USA

USA 'støtter med glæde' de af Guaidós repræsentanter, der har overtaget kontrollen med de diplomatiske sæder.

Det oplyser Robert Palladino, der er talsmand for USA's udenrigsministerium til en række journalister.

Venezuelas udenrigsminister, der støtter præsident Maduro, opfordrer USA til 'med det samme at omgøre besættelsen' af Venezuelas diplomatiske sæder.

Maduro mener, at Guaidó er USA's marionetdukke i en 'politisk forestilling', der skal give USA en undskyldning for at indlede en invasion i landet.

ritzau