0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
David Lintott/Ritzau Scanpix
Foto: David Lintott/Ritzau Scanpix

New Zealands premierminister Jacinda Ardern har fået stor ros for sin håndtering af terrorangrebets efterdønninger.

Portræt: Jacinda Ardern er en rockstjerne-politiker, der får råd om forældreskab af Obama, samler nationen i sorgen og nægter at udtale den fængsledes navn

Karismatisk, omsorgsfuld og stålsat. New Zealands premierminister Jacinda Ardern er blevet verdenskendt, siden terroren ramte landet i fredags. Men hvem er hun? Politiken tegner et portræt.

FOR ABONNENTER

Det er næppe en overdrivelse at konstatere, at det indtil for få dage siden kun var danske læsere med interesse for international politik i almindelighed og de politiske forhold i Oceanien i særdeleshed, der anede, hvilket menneske der gemte sig bag navnet Jacinda Ardern. Her en håndfuld dage efter terrorangrebet i Christchurch, hvor 50 mennesker blev skudt ihjel og et tilsvarende antal såret i forbindelse med fredagsbønnen i to moskéer, ved de fleste med en netforbindelse, hvem New Zealands premierminister er.

Det er hende, der få timer efter massedrabet stillede sig op foran mikrofonerne og med sikker, myndig og stålsat stemmeføring bedyrede, at dette var en af mørkeste dage i landets historie, at ofrene var migranter og flygtninge, der havde valgt at gøre New Zealand til deres hjem, og som brutalt blev slået ihjel, da de udtrykte deres religiøse frihed.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…
 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (1): Hippier, rock med rock på – og kunsten at score en kasse bajere
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (1): Hippier, rock med rock på – og kunsten at score en kasse bajere

  Henter…

  Tag med på en lydrejse til Roskilde Festival i dette første afsnit af musikpodcastserien ’Roskilde i hjertet’, som fortæller om de første årtier: 1970’erne og 1980’erne. Hør første afsnit her.

Forsiden