Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Muyu Xu/Ritzau Scanpix
Foto: Muyu Xu/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kinesiske brevdue-entusiaster byder hinanden op i rekordsum for et særdeles langsomt postbud

Brevduen Armando fra Belgien er nu på vej til Kina efter en transfersum på knap 10 millioner kroner.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En belgisk brevdue ved navn Armando blev i denne uge solgt ved en auktion for knap ti millioner kroner - mere end det tredobbelte af den hidtidige rekordpris for en brevdue.

Prisen på duen nåede op i en hidtil uset højde, efter at to kinesiske entusiaster havde fremsat mange rivaliserende bud.

» Ingen havde ventet dette. Ingen«, siger Jorge Ferrari fra auktionshjemmesiden Pigeon Paradise.

Stærk interesse for brevduekapflyvninger i Kina har ført til generelt stigende priser for brevduer og duer fra Belgien, hvor verdens første kapflyvning fandt sted i 1818.

Brevduer fra Belgien har længe ligget i en prisklasse for sig. Det er tre belgiske brevduetyper - fra Liége, Bruxelles og Antwerpen - som er grundlaget for den moderne brevdue.

Indtil den hidsige og langvarige budkrig sent søndag aften var rekordprisen for en brevdue på 376.000 euro (omkring 2,8 millioner kroner).

Denne rekord blev slået stort, da duen Armando, som havde slået mange langdistancerekorder, blev solgt for 1.252.000 euro (knap ti millioner kroner). Duen, der tilhørte Joel Verschoot, tilhører nu en anonym kinesisk køber.

Køberen kan håbe på at få sin investering ind igen flere gange - ikke kun i form af meget store præmiepenge i Kina, men også gennem avl.

Europas interesse daler, mens asiaternes stiger

Armando var blot en af flere end hundrede brevduer, som blev solgt på søndagens auktion af den højt estimerede Joel Verschoot fra Ingelmunster i det vestlige Belgien. Hans online auktion med duer har været i gang i adskillige uger.

Søndag havde familien solgt 178 duer for omkring to millioner euro (omkring 15 millioner kroner).

Ved en brevduekapflyvning bliver duer kørt langt væk fra hjem - sommetider hundredvis af kilometer - og den første, der vender hjem, er vinder. Kapflyvninger har vundet mere og mere udbredelse i dele af Asien, men er blevet mindre udbredt i Europa i de seneste årtier.

Brevduekapflyvninger har navnligt været en udbredt tradition i Belgien, Storbritannien, Nordfrankrig, Holland og også i Danmark.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden