Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Anthony Wallace/Ritzau Scanpix
Foto: Anthony Wallace/Ritzau Scanpix

Den planlagte kunstige ø skal bygges i forlængelse af den eksisterende ø Lantau. Her har millionbyen erfaring med genindvinding af land. I 1998 byggede man byens internationale lufthavn på en kunstig ø nær Lantau.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et projekt til 522 milliarder kr.: Hongkong vil skabe kunstig ø til 260.000 boliger

Millionby mangler plads til den stadig voksende befolkning. Nu vil bystyret bygge kunstig ø på 1000 hektar.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den kinesiske storby Hongkong vil bruge 522 milliarder kroner på at skabe en kunstig ø, der skal afhjælpe akut bolig- og pladsmangel.

Det skriver nyhedsmediet CNBC.

Ifølge bystyrets udviklingsminister, Michael Wong, vil man udvide byens areal med intet mindre end 1000 hektar via landindvinding for at imødekomme storbyens 'seriøse mangel på landareal'.

Øen skal bygges i forlængelse af den eksisterende ø Lantau. Her har millionbyen erfaring med genindvinding af land. I 1998 byggede man byens internationale lufthavn på en kunstig ø nær Lantau.

Prisen på det enorme projekt er 79,5 milliarder dollar, svarende til cirka 522 milliarder kroner.

Når projektet efter planen står færdigt, vil øen huse mere end 260.000 boligenheder.

Ifølge udviklingsministeren skal de mange nye boliger afhjælpe 'det stigende pres på byens befolkning'. Over de senere år har byen, der er kendt som et internationalt finanscentrum, oplevet enorme stigninger i ejendomspriser og husleje.

Ifølge bystyret selv er flere af byens boligområder blevet ubetalelige for den almene indbygger på grund af den enorme efterspørgsel og manglende udbud.

Miljøorganisationen Greenpeace har udtalt sig kritisk om planerne for den kunstige ø og opfordrer til, at man udvikler landbrugsarealer i stedet for. Det vil gøre projektet mindre skadeligt for miljøet, mener organisationen.

Der bor omkring 7,4 millioner mennesker i Hongkong, der er en administrativ del af Kina. Byen er en tidligere britisk kronkoloni og nyder i dag en høj grad af selvstyre.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden