Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mike Hutchings/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Hutchings/Ritzau Scanpix

Et barn går gennem et oversvømmet område nær Beira i kølvandet på cyklonen Idai, der ramte landet og hele regionen for to uger siden.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FN: Over 1,8 millioner er berørt af orkan i Mozambique

Konsekvenser af orkanen Idai for knap to uger siden i Mozambique vokser i omfang. 1,85 millioner er ramt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cirka 1,85 millioner mennesker er berørt af orkanen Idai, der ramte Mozambique i forrige uge, oplyser FN's kontor for humanitære katastrofer (OCHA).

»Nogle vil være i kritiske og livstruende situationer, siger Ochas koordinator Sebastian Rhodes Stampa.

» Nogle vil ulykkeligvis have mistet deres livsgrundlag, men selv om det er en forfærdelig tragedie, så er det ikke umiddelbart livstruende, siger han fra havnebyen Beira, der blev hård ramt af orkanen.

Idai ramte 14. marts med størst kraft den centrale del af Mozambiques kyst ved havnebyen Beira. Også nabolandene Zimbabwe og Malawi blev hårdt ramt af orkanen.

Omfanget af konsekvenserne begynder næsten to uger efter at stå klar.

Idai væltede huse, styrtregn og store oversvømmelser fulgte i og omkring Beira, før orkanen slog ind i nabolandene Zimbabwe og Malawi.

Op mod 700 mennesker er omkommet i de tre lande under orkanen og det, der fulgte. Dødstallet ventes at stige. For ifølge nødhjælpsarbejdere vil der med stor sandsynlighed sprede sig alvorlige sygdomme, blandt dem malaria og kolera.

Tirsdag formiddag oplyser Unicef, at det nu er bekræftet, at der er fundet koleratilfælde i Mozambique.

Mozambique er hårdest ramt. Titusinder af hjem er ødelagt, og hundredtusinder af mennesker har været tvunget til at forlade deres huse i et område på 3000 kvadratkilometer. Det svarer til størrelsen af Luxembourg.

»Vi kan fastslå størrelsen, men vi kan ikke fastslå forholdene. Så vi vil bevæge os ud i landskabet, landsætte folk fra helikoptere for at afgøre, hvad der her og nu er brug for, siger Stampa.

Ifølge nyhedsbureauet AP har FN sendt en appel til det internationale samfund om at donere 282 millioner dollar (1,86 milliarder kroner) til nødhjælp til orkanofrene. Det skal dække indsatsen de næste tre måneder.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden