Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Stephen Brashear/Ritzau Scanpix
Foto: Stephen Brashear/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ulykkesmodel fra Boeing uden passagerer sikkerhedslander i USA

Et Boeing-fly af typen 737 MAX 8, som der er udstedt flyveforbud mod, måtte tirsdag sikkerhedslande efter motorproblem.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et Boeing 737 MAX 8-fly måtte tirsdag foretage en sikkerhedslanding i USA, efter at der opstod et motorrelateret problem.

Det oplyser USA's luftfartsmyndighed, FAA.

Flyet er af den type, som inden for det seneste halve år har været involveret i to dødelige ulykker. Senest den 10. marts i Etiopien, hvor 157 personer mistede livet.

Det har fået flere lande og myndigheder til at udstede flyveforbud mod netop Boeing 737 MAX-flyene. Blandt dem er amerikanske FAA, der 13. marts offentliggjorde et forbud.

Flyet, der tirsdag måtte nødlande i USA, var fra Southwest Airlines, og det var på vej fra den internationale lufthavn i Orlando i Florida.

Det havde ingen passagerer om bord.

Flyet skulle transporteres til en lufthavn i Californien, hvor det skulle holdes på jorden. Men der opstod altså problemer undervejs, og flyet vendte sikkert tilbage til lufthavnen i Orlando.

FAA har tilladt luftfartsselskaber at foretage flyvninger med Boeing 737 MAX-fly uden passagerer for at flytte flyene til andre lufthavne.

Problemet, der tirsdag tvang flyet til jorden i Orlando, er ikke nødvendigvis relateret til den type problemer, der er opstået ved tidligere styrt.

Ud over styrtet i Etiopien den 10. marts forulykkede et fly også i oktober.

Her styrtede et fly fra Lion Air ned ved Indonesien. 189 personer døde.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden