Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Dylan Martinez/Ritzau Scanpix
Foto: Dylan Martinez/Ritzau Scanpix

Satiren er også blevet et våben i debatten om Brexit. REUTERS/Dylan Martinez TPX IMAGES OF THE DAY

Britiske parlamentarikere vil forhale Brexit med lov

Politikere fra adskillige partier vil fremsætte forslag om, at et hårdt brexit skal forhindres med en lov.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En gruppe britiske parlamentarikere vil forsøge at tvinge premierminister Theresa May til at søge om en Brexit-udsættelse. De vil med et lovforslag forhindre en potentiel kaotisk no-deal exit den 12. april.

Udmeldingen fra parlamentarikerne fra forskellige partier kom tirsdag, mens May holdt krisemøde med sine ministre, efter at parlamentet mandag aften forkastede fire forslag til en vej frem.

Dermed blev risikoen for et såkaldt hårdt Brexit klart større.

Den Brexitaftale, som Mays regering har forhandlet på plads med EU er blevet forkastet tre gange i parlamentet. Hvis ikke Theresa May formår at samle et flertal bag sin brexitaftale eller et alternativ til den, vil Storbritannien forlade EU uden en aftale den 12. april.

»Vi er nu i en virkelig farlig situation med en alvorligt og voksende risiko for et hårdt brexit om cirka ti dage, siger Yvette Cooper, som er medlem af parlamentet for arbejderpartiet Labour.

Hun har sammen med 11 andre fra de konservative og adskillige andre politiske partier fremsat forslaget om, at et hårdt brexit skal forhindres med en lov.

»Premierministeren har ansvaret for, at det ikke sker. Hvis regeringen ikke handler hurtigt, så har parlamentet ansvaret for at sikre, at vi handler hurtigt, siger hun.

Den konservative parlamentariker Oliver Letwin siger, at det nye forslag er et sidste forsøg på at sikre, at Storbritannien ikke bliver udsat for farerne ved et hårdt brexit.

Tidsfristen den 12. april, som er fastsat af Bruxelles, er måske ikke reel, da EU holder et krisetopmøde om brexit den 10. april.

Den britiske regering holder tirsdag to lange kabinetsmøder. Møderne om brexitkrisen vil i alt vare fem timer, siger en regeringskilde.

De særlige møder efterfølges af et traditionelt møde med premierministeren og hendes nøgleministre.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden