Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ismail Zitouny/Ritzau Scanpix
Foto: Ismail Zitouny/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dybt bekymret FN-chef forlader et Libyen på kanten af krig: »Jeg håber stadig, at det er muligt at undgå en blodig konfrontation«

En selvbestaltet hær fra Benghazi har omringet hovedstaden Tripoli. Kampe ved international lufthavn i gang.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En hærstyrke fra det østlige Libyen siger, at den har omringet hovedstaden Tripoli i den vestlige del af landet og vil angribe.

Det bekræfter Libyens Nationale Hær, der forsøger at fortrænge den FN-anerkendte regering i hovedstaden Tripoli.

Natten til lørdag fortalte lokale beboere til nyhedsbureauet Reuters, at oprørshæren, der ledes af Khalifa Haftar, i løbet af aftenen var kommet i kamp med lokale styrker nær Tripolis internationale lufthavn.

Det bekræftede oprørshæren.

En lokal milits, der er loyal over for regeringen i Tripoli, siger, at den under kampene har taget 100 af Haftars soldater til fange, skriver nyhedsbureauet AP.

FN's generalsekretær, António Guterres, forlod fredag Libyen efter et forsøg på at få parterne til at besinde sig. Han mødtes også med Haftar, hvis styrke har base i Benghazi i det østlige Libyen.

»Jeg forlader Libyen med et tungt hjerte og dybt bekymret. Jeg håber stadig, at det er muligt at undgå en blodig konfrontation i og omkring Tripoli«, skrev han på Twitter.

Libyen blev i 2011 med Natos hjælp befriet fra landets mangeårige diktator, Muammar Gaddafi. Men landet er siden blevet splittet af blodige konflikter mellem rivaliserende regeringer, militser og interesser.

I Tripoli sidder den regering og præsident, som FN anerkender.

Onsdag beordrede Haftar sine styrker til at angribe hovedstaden.

FN's Sikkerhedsråd blev fredag bag lukkede døre orienteret om den seneste udvikling i Libyen. Herfra udsendte man følgende erklæring:

»Det (Sikkerhedsrådet red.) opfordrer Libyens Nationale Hær til at indstille alle militære bevægelser. Det opfordrede også alle styrker til at nedtrappe og stoppe de militære aktiviteter«.

»Der er ingen militær løsning på konflikten«, hed det.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden