Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

P

    Transit Ventimiglia:
BILLEDTEKST:
Diallo Demba, 30 år fra Senegal blev taget i toget af grænsepolitiet i går.
Han er lige blevet løsladt efter en nat i politiets varetægt og er på vej tilbage til Ventimiglia, så han kan prøve igen.
Han har været på Sicilien 5 år og har arbejde på en restaurant i Palermo.
Han skal til Spanien, hvor hans far bor, for at få lavet et nyt pas.

INTRO:
Italien er et af de lande i Europa der modtager flest flygtninge og migranter, primært afrikanere. Ikke mindst pga. indenrigsminister Matteo Salvinis hårde flygtningepolitik, søger flere og flere mod andre Europæiske lande, og ofte er Frankrig det næste stop på vejen mod et bedre liv i Europa. For mange går turen gennem Ventimiglia der ligger 11 km fra den franske grænse. De prøver at krydse grænsen i tog eller ved at gå gennem motorvejstunneler, på togskinner eller ad små stier i bjergene, for at snyde grænsepolitiet. Nogle kommer over i første forsøg, andre må prøve flere gange for at lykkes.
Foto: Jacob Ehrbahn

Transit Ventimiglia: BILLEDTEKST: Diallo Demba, 30 år fra Senegal blev taget i toget af grænsepolitiet i går. Han er lige blevet løsladt efter en nat i politiets varetægt og er på vej tilbage til Ventimiglia, så han kan prøve igen. Han har været på Sicilien 5 år og har arbejde på en restaurant i Palermo. Han skal til Spanien, hvor hans far bor, for at få lavet et nyt pas. INTRO: Italien er et af de lande i Europa der modtager flest flygtninge og migranter, primært afrikanere. Ikke mindst pga. indenrigsminister Matteo Salvinis hårde flygtningepolitik, søger flere og flere mod andre Europæiske lande, og ofte er Frankrig det næste stop på vejen mod et bedre liv i Europa. For mange går turen gennem Ventimiglia der ligger 11 km fra den franske grænse. De prøver at krydse grænsen i tog eller ved at gå gennem motorvejstunneler, på togskinner eller ad små stier i bjergene, for at snyde grænsepolitiet. Nogle kommer over i første forsøg, andre må prøve flere gange for at lykkes.

En undseelig italiensk by er blevet et symbol på Europas kuldsejlede migrationspolitik: »De fleste hvide tænker, at vi også er sorte inde i hovedet. De vil ikke have noget med os at gøre«

På stationen i den italienske by Ventimiglia ligger hver nat en del flygtninge og migranter og sover på gulvet, mens de venter på et tog til Frankrig. Mange af dem bliver smidt i arresten, så snart de krydser grænsen. Og sendt tilbage til Italien. Så prøver de igen. Nogle vandrer gennem bjergene. Ventimiglia er blevet symbol på Europas kuldsejlede migrationspolitik. Et transitsted for mennesker, der har taget turen fra det libyske helvede over Middelhavet til Italien. Som nu vil af med dem.

FOR ABONNENTER

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce