0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

En undseelig italiensk by er blevet et symbol på Europas kuldsejlede migrationspolitik: »De fleste hvide tænker, at vi også er sorte inde i hovedet. De vil ikke have noget med os at gøre«

På stationen i den italienske by Ventimiglia ligger hver nat en del flygtninge og migranter og sover på gulvet, mens de venter på et tog til Frankrig. Mange af dem bliver smidt i arresten, så snart de krydser grænsen. Og sendt tilbage til Italien. Så prøver de igen. Nogle vandrer gennem bjergene. Ventimiglia er blevet symbol på Europas kuldsejlede migrationspolitik. Et transitsted for mennesker, der har taget turen fra det libyske helvede over Middelhavet til Italien. Som nu vil af med dem.

FOR ABONNENTER

I den modsatte side af kupeen sidder en sort ung mand på et lidt længere sæde med ryggen mod vinduet. Han har høj frisure og er ikke ret stor. Kan dårligt være fyldt 20 år. Han sidder foroverbøjet, som en spændt flitsbue og kigger skiftevis i den ene og den anden retning. Bagud. Forud.

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris

Annonce

For abonnenter