0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Hannibal Hanschke/Ritzau Scanpix
Foto: Hannibal Hanschke/Ritzau Scanpix

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, har tirsdag haft et møde med premierminister Theresa May i Berlin dagen før et EU-topmøde, hvor det kan blive knald eller fald for Storbritannien.

Merkel vil udsætte brexit til begyndelse af 2020

Kilder i Merkels parti siger, at hun efter møde med May påpeger, at EU befinder sig i historisk situation.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, ser en udskydelse af brexit til begyndelsen af 2020 som en mulighed.

Det siger kilder i hendes parti til nyhedsbureauet dpa.

Merkel har tirsdag haft et møde med premierminister Theresa May i Berlin dagen før et EU-topmøde, hvor det kan blive knald eller fald for Storbritannien.

May ønsker en forlængelse af brexit, efter at det er mislykkedes for hende at skabe flertal i parlamentet i London for en aftale om skilsmissen fra EU.

Hvis ikke alle 27 EU-lande bliver enige på topmødet, så er det britiske medlemskab af EU et overstået kapital fra midnat fredag.

Merkel har briefet lovgiverne i sin konservative blok af CSU og CDU efter mødet med May.

Her har hun sagt, at en forlængelse af brexit til næste år vil blive drøftet på EU-topmødet.

Merkel understregede, at EU befinder sig 'i en historisk situation'. En velordnet brexit - altså med en aftale - er i Tysklands interesse, påpegede hun ifølge kilderne.

Merkel arbejder ud fra den antagelse, at de britiske lovgivere vil acceptere den beslutning, der bliver truffet på EU-topmødet.

May skulle hen under aften lande i Paris, hvor hun skal møde den franske præsident, Emmanuel Macron.

Merkels talsmand siger ifølge Reuters, at hun onsdag formiddag vil møde EU's rådspræsident, Donald Tusk.

May har tre gange fået nedstemt den aftale, som hun sidste år indgik med EU om skilsmissen. Hun har i over to år arbejdet på at få sit konservative parti til at at støtte aftalen, men modstanden har været for stor i partiet.

I sidste uge - halvanden uge før Storbritannien skal forlade EU - indledte hun forhandlinger med oppositionspartiet Labour om et muligt kompromis.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.