Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Nicholls/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Nicholls/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA's justitsministerium: Julian Assange står til maksimalt fem års fængsel

Hele anklageskriftet mod Assange vil blive offentliggjort senere i dag torsdag.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

WikiLeaks-stifter Julian Assange står til maksimalt fem års fængsel i USA. Anklagen handler om forsøg på at hacke sig ind i en regeringscomputer.

Det oplyser USA's justitsministerium.

Julian Assange er blandt andet anklaget for at have arbejdet sammen med den tidligere amerikanske soldat Chelsea Manning.

Assange blev anholdt torsdag formiddag på Ecuadors ambassade i London. Britisk politi har oplyst, at anholdelsen skete på anmodning fra USA.

Assange er torsdag eftermiddag blevet stillet for en dommer i London. Her er han kendt skyldig i at bryde betingelserne for løsladelse mod kaution i Storbritannien.

Dommeren har også meddelt, at sagen om udlevering til USA skal for retten 12. juni.

Chelsea Manning hackede sig ind på USA’s forsvarsministeriums servere. Her skaffede hun oplysninger om USA’s krigsførelse i Afghanistan og Irak.

Manning sendte oplysningerne videre til WikiLeaks.

Flere af lækkene skete på Assanges opfordring. Det oplyser USA's justitsministerium.

Manning blev i 2013 dømt for spionage. Hun blev i 2017 benådet af Barack Obama. Det blev en af Obamas sidste gerninger som præsident.

Assange er australsk statsborger. Han har opholdt sig på ambassaden siden 2012 af frygt for at blive udleveret til USA.

Det var Ecuadors ambassadør, der lukkede britisk politi ind. Det skete, efter at Ecuadors regering havde ophævet australierens politiske asyl.

Ecuador har af Storbritannien fået en garanti for, at Assange ikke bliver udleveret til et land med dødsstraf. Det siger Ecuadors præsident, Lenín Moreno.

Moreno begrunder i en video, hvorfor Ecuador overlader Assange til Storbritannien. Ifølge præsidenten har australieren gentagne gange brudt vilkårene for sit politiske asyl.

Ifølge præsidenten har Assange blandet sig i Ecuadors udenrigspolitiske anliggender.

/ritzau/Reuters

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden