Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
P
Lotta Härdelin/DN Fotograf
Foto: Lotta Härdelin/DN Fotograf

Børnene er forældreløse og taler svensk. De bønfalder avisens udsendte om at tage dem med hjem til Sverige

Etårige Mohammed Skråmo er et af de 64 svenske børn, der lever i fangelejre i det nordlige Syrien. Børnene lever under elendige forhold, og flere er døde. Børnenes forældre rejste fra Sverige til Syrien for at slutte sig til terrororganisationen IS. Nu er de fleste af fædrene døde. 25 af mødrene lever stadig og opholder sig i kurdiske lejre sammen med børnene. Den svenske avis Dagens Nyheter møder Mohammed Skråmo og hans 6 søskende i en lejr fuld af IS-fanger.

FOR ABONNENTER

Mohammed Skråmo vejer mindre end 3 kilo. Han kan ikke gå og magter knap nok at kravle. Hovedet ser unaturligt stort ud på den lille skrøbelige krop. Den tynde hud sidder stramt over kindbenene, og i tindingen træder et fintmasket net af blå årer tydeligt frem.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden