Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Stringer/Ritzau Scanpix
Foto: Stringer/Ritzau Scanpix

Efterforskerne er stadig i gang med at undersøge, hvorfor der blev åbnet ild foran natklubben Love Machine.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sikkerhedsvagt er død efter skyderi foran travl natklub i Melbourne

Natten til søndag blev flere mennesker såret af skud i Melbourne. En vagt er senere død af sine kvæstelser.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En sikkerhedsvagt er død af sine kvæstelser og flere mennesker er såret efter et skyderi uden for en natklub i Melbourne natten til søndag lokal tid.

Den 37-årige vagt blev bragt til hospitalet efter skyderiet, men døde kort tid efter ankomsten.

Det oplyser australsk politi søndag.

»Det ser ud til, at skuddene blev affyret fra en forbipasserende bil og var rettet mod en menneskemængde, der stod uden for natklubben«, fortæller Andrew Stamper, politiinspektør i delstaten Victoria, hvor Melbourne ligger.

Ifølge politiet blev fire mænd ramt af skud foran natklubben Love Machine. Der er tale om tre sikkerhedsvagter og en gæst.

En travl natklub

En af mændene kæmper fortsat for sit liv. Der er tale om en 28-årig mand, som er i kritisk tilstand.

To andre mænd på henholdsvis 29 og 50 år har pådraget sig skader, der ikke er livstruende.

»Dette er en forfærdelig handling. Det er en natklub med mange mennesker - en af de travleste natklubber i Melbourne«, siger politiinspektør Andrew Stamper.

En polititalsmand oplyser, at skyderiet ikke menes at være terrorrelateret.

Den lokale avis The Age skriver, at efterforskere undersøger, om der er en sammenhæng mellem skyderiet og en bandes forsøg på at afpresse natklubbens ejer.

Indtil videre er ingen anholdt i sagen.

Tragedie kostede 35 livet

Skyderiet fandt sted uden for Love Machine, der ligger i bydelen Prahran i det sydøstlige Melbourne, omkring klokken 03.20.

Masseskyderier er sjældne i Australien, som har en streng våbenlovgivning. Lovgivningen blev indført, efter at 35 mennesker blev dræbt i et masseskyderi i Port Arthur i Tasmanien i 1996.

Masseskyderiet på en café i Port Arthur, hvor den 28-årige australier Martin Bryant skød og dræbte 35 mennesker, blev et vendepunkt for australierne. De krævede nye og strengere våbenlove, og kort tid efter blev blandt andet en tilbagekøbslov vedtaget.

To tilbagekøbsprogrammer samt 26 amnestier mellem 1996 og 2015 har resulteret i, at flere end en million ulovlige skydevåben er blevet indleveret til myndighederne.

Sidste år blev fire børn og tre voksne skudt og dræbt i et såkaldt selvmordsdrab i familiens hjem i delstaten Western Australia. Det er det værste masseskyderi i landet siden Port Arthur.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden