Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Fængslede journalisters appel støder på grund i Myanmar

To fængslede Reuters-journalister har fået afvist deres appel af fængselsdom ved Myanmars højesteret.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De to Reuters-journalister Wa Lone og Kyaw Soe Oo har været fængslet i Myanmar siden december 2016.

De er idømt syv års fængsel for at have brudt landets lov om statslige hemmeligheder, mens kritikere mener, at de er fænglset for deres afdækning af militærets forfølgelse af det muslimske rohingya-mindretal.

Tirsdag har Myanmars højesteret afvist journalisternes appel af deres fængselsdom og dermed slukket det sidste håb, for at de to kan blive løsladt tidligere.

»De var idømt syv års fængsel, og den dom består«, siger højesteretsdommer Soe Naing ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Skrev om rohingya-drab

Anholdelsen af de to journalister har medført et ramaskrig fra menneskerettigheds- og pressefrihedsorganisationer, vestlige regeringer og diplomater.

Myanmars regering mener, at de to journalister har forbrudt sig mod landets lov om statslige hemmeligheder.

Wa Lone og Kyaw Soe Oo var, da de blev anholdt, i gang med at afdække drab på ti rohingyaer i Rakhine-delstaten.

Journalisternes forsvarsadvokater har gennem samtlige appelforsøg argumenteret for, at de to journalister ikke har begået en forbrydelse.

Desuden er der beviser for, at politiet lokkede journalisterne i en fælde ved først at udlevere hemmelige dokumenter og så anholde dem for at være i besiddelse af disse dokumenter, mener forsvarerne.

Militær har vedkendt sig massakren

Amnesty International har tidligere påpeget, at Myanmars militær har erkendt at have begået den massakre, journalisterne afdækkede.

Desuden har en højtstående politimand bevidnet, at de to journalister blev lokket i en fælde. Politimanden blev efterfølgende selv fængslet.

Wa Lone og Kyaw Soe Oo, der er henholdsvis 33 og 29 år gamle, fik i sidste måned tildelt en Pulitzer-pris for deres dækning af hærens overgreb mod rohingyaerne i Myanmar.

De er i øjeblikket fængslet i storbyen Yangons berygtede Insein-fængsel.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden