Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Domstol: Franske kvinder i Syrien kan ikke vende hjem

En domstol i Frankrig har afvist krav fra franske kvindelige statsborgere i Syrien, der ønsker at vende hjem.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frankrigs højeste forvaltningsdomstol har tirsdag afvist et krav fra franske kvinder, der har opholdt sig hos Islamisk Stat (IS) i Syrien, om at vende hjem.

Ifølge domstolen kan en dommer ikke dømme sager, der involverer forhandlinger med udenlandske myndigheder.

»Statsrådet (Conseil d'Etat) afviser krav om repatriering fremsat af franske statsborgere og for deres børn, der på nuværende tidspunkt befinder sig i Syrien«, skriver domstolen i en udtalelse.

Vestlige nationer har den seneste tid stået over for spørgsmålet, om hvordan man skal håndtere mistænkte IS-militante og deres familier, der ønsker at vende hjem fra krigszoner i Irak og Syrien.

I februar udtalte Frankrig, at det på nuværende tidspunkt ikke ville følge USA's præsident Donald Trumps opfordring til de europæiske allierede om at hente IS-krigere hjem fra Syrien.

Dansk mand forsøger at komme hjem

Samtidig sagde Frankrig, at det ville vurdere sagerne enkeltvis.

Herhjemme har debatten om, hvad man skal stille op med fremmedkrigeres danske statsborgerskab og deres børn, også været oppe at vende.

En ny aftale, der er indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti i slutningen af marts, skal nægte børn af danske fremmedkriger et dansk statsborgerskab. Det kan betyde, at børnene bliver statsløse.

I øjeblikket forsøger en 30-årig dansk mand, der i årevis har kæmpet for IS i Syrien, at komme hjem til Danmark med sine to børn og gravide hustru.

Jacob El-Ali rejste fra sit hjem i Danmark 2. september 2013, og siden da har han opholdt sig i det krigshærgede land, hvor han har stiftet familie.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden